Muğla'da Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Şehit Gürcan Akan İlkokulu öğrencileri ve velilerine "Sağlığım İçin Doğayı Seçtim Projesi" kapsamında tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği eğitimi ve dikim şenliği gerçekleştirdi.

Eğitime 60 öğrenci ve her sınıftan belirlenen veliler katıldı.İlçe Müdürü Engin Maraşlı açılış konuşmasında; "Teknolojinin her yaştan insan ve özellikle çocuklar için oldukça faydası bulunmaktadır. Fakat fazlası insanlarda ve özellikle çocuklarda teknoloji bağımlılığına neden olabilmektedir. Okul çağı çocuklarımızla yaptığımız etkinliklerin esas amacı, doğadan ve topraktan gittikçe uzaklaşan teknolojiye bağımlı hale gelen çocuklarımıza tekrar doğayı sevdirmek, toprağa dokunmalarını sağlamak, tarımı tanıtmak, doğa bilinci oluşturmak, tarladan sofraya gıda güvenliğini anlatarak daha duyarlı olmalarını sağlamaktır. Zamanının büyük kısmını evde ya da okulda teknolojinin sunduğu imkânlarla geçiren çocukların hareketsizlikten kaynaklanan bedensel ve ruhsal sorunlarının önüne geçmek ve hayatı doğayı çevresindeki objelerle kendisi veya diğer objeler arasındaki ilişkiyi internet veya televizyon aracılığı ile değil bizzat doğada yaşayarak öğrenmesini amaçlamaktadır. Bu amaçla yola çıkarak Seydikemer İlçemizin belirlenen pilot okullarında yaptığımız eğitim ve etkinliklere katılan öğrenci ve velilerimiz , arılar ile bitkiler arasındaki ilişkileri gözlemleyerek insan, bitki ve böceklerin birbiri ile uyumunu, bitkinin rengi ile böcek arasındaki ilişki, doğadaki biyolojik dengenin ve türler arasındaki sürekliliğin önemini bizzat gözlemleyerek öğrendi. Öğrencilerimiz İleride edineceği meslek ve sosyal yaşamındaki ilişkiler konusunda en güzel öğretmen olan doğanın nasıl bizlere rehberlik edebileceği bilincine erişti. “ dedi.



Eğitimin ardından öğrenciler velileriyle birlikte Teknik personellerimizin gözetiminde İlçe Orman Müdürlüğü fidanlığında köklendirilen adaçayı, kekik, biberiye, lavanta fidanlarını kendi elleriyle bahçelerine dikti. Dikim esnasında öğrenci ve velilere tıbbı-aromatik bitkilerin ülke tarımı için ekonomik önemi, alternatif tıpta şifa edici özellikleri anlatıldı.

Özellikle bölgede doğada kendiliğinden yetişen tıbbi-aromatik bitkilerin hasadında dikkat edilmesi gereken hususların altı çizildi.

Aşırı ve zamansız hasadın doğada kendiliğinden yetişen bitkileri yok etme tehlikesiyle karşı karşıya bıraktığı vurgulanırken öğrencilerin getirdikleri marul, soğan ve sarımsak fidelerinin de dikiminin ardından etkinlik sona erdi.

ZİYARETİN NEDENİ BİLİNDİK ZİYARETİN NEDENİ BİLİNDİK