Toplantıya, Muğla Valisi Orhan Tavlı, Vali Yardımcısı Ayhan Yazgan, Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Seydikemer Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Kaynak, İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl, Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Doğal Kaynaklar, Ruhsat ve Kültür Varlıkları Müdürü Ali Haydar İstemihan ile İdari ve Mali İşler Müdürü Bilge Demirtaş, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Başkanı Osman Çıralı, Seydikemer Ziraat Odası Başkanı Muhsin Gümüş, Seydikemer İlçe Emniyet Müdürü Muzaffer Yüceur, Fethiye Seydikemer Süt Üreticileri Birliği Başkanı Turgut Tokmak ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

Seydikemer'in Çobanisa Mahallesi'nde yaklaşık 1.200 dekar alanda 400 milyon TL'lik yatırımla kurulacak Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas (Süt Sığırcılığı) Organize Sanayi Bölgesi tesisinde gelinen son nokta değerlendirildi. Seydikemer’ deki hayvancılık potansiyelinin daha iyi değerlendirilmesi ve geliştirilmesine katkı sağlayacak Tarıma Dayalı İhtisas (Süt Sığırcılığı) Organize Sanayi Bölgesi’nin 2500 kişiye istihdam sağlamasının yanında 40 bin büyükbaş hayvan kapasitesine sahip olması bekleniyor.

Toplantının ardından Vali Orhan Tavlı ile beraberindeki heyet Pınara Antik Kentini ziyaret ederek, Minare Mahallesi’nde bulunan Unesco Dünya Mirası Geçici Listesi’ndeki Pınara Antik Kentine Seydikemer Belediyesi tarafından geçtiğimiz aylarda yapılan parke yolda incelemelerde bulundu.

Vali Orhan Tavlı ve beraberindeki heyete belediyenin çalışmaları hakkında bilgi veren Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, ilçe sınırları içerisinde bulunan antik kentlerin her birinin büyük önem taşıdığını belirtti. İlçe turizmine büyük katkı sağlayan Antik Kentler hakkında konuşan Başkan Yakup Otgöz, Pınara Antik Kentine 2 buçuk kilometrelik yolda kilitli parke çalışmaları yaptıklarını, böylece Pınara Antik Kentine gelen yerli ve yabancı turistlerin ulaşımlarının daha rahat olacağını söyledi.

SEYDİKEMER OKULLARINDAN ATLETİZM’DE BÜYÜK BAŞARI SEYDİKEMER OKULLARINDAN ATLETİZM’DE BÜYÜK BAŞARI

Vali Orhan Tavlı, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz’e yapılan çalışmalar ve hayata geçirilen projeler nedeniyle teşekkür ederek, gerekli desteğin her zaman verileceğini ifade etti.

Kaynak: Bultenler