İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu... 20 ilde eşzamanlı yapılan Sibergöz-20 operasyonlarında 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan 64 kişi yakalandı.

TATİANA OZOLİNA KİMDİR? TATİANA OZOLİNA NEDEN ÖLDÜ? TATİANA OZOLİNA KİMDİR? TATİANA OZOLİNA NEDEN ÖLDÜ?

Sanal ortamda nitelikli dolandırıcılığa yönelik Emniyet Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen Sibergöz-20 operasyonları kapsamında 20 ilde 64 şüpheli kıskıvrak yakalandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleşen operasyonların merkezi Erzurum oldu. Erzurum merkezli Sivergöz 20 operasyonları; İstanbul, Mersin, Adana, Gaziantep, Kırşehir, Sinop, Adıyaman, Tekirdağ, Bursa, Şanlıurfa, Aydın, Diyarbakır, Eskişehir, Hakkari, İzmir, Karabük, Samsun, Kocaeli ve Antalya'da eşzamanlı olarak düzenlendi.

Şüphelilerin, 'oltalama' siteleri üzerinden 'araç kiralama ve sigorta' firmalarının adlarını kullanarak vatandaşı sanal ortamda dolandırdıkları tespit edildi. Haksız kazanç sağladıkları belirlenen 64 şüpheli ile birlikte, baskın yapılan adreslerde ruhsatsız tabancalar, çok miktarda döviz, Türk lirası ve altın ile dijital materyale el konuldu.

Kaynak: HABER MERKEZİ