Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) sular durulmuyor. Ankara'da Sinan Aygün'ün Mansur Yavaş hakkında ortaya attığı rüşvet iddiası gündemi sarsarken, Muğla'da da 31 Mart Seçimlerinden bu yana CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay ile CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu ve İl Örgütü arasında soğuk rüzgarlar esmeye ve ikili arasında sert tartışmalar yaşanmaya devam ediyor. Muğla'da CHP İlçe Kongreleri devam ederken, Bodrum İlçe Kongresi'nde oylamadan önce konuşan CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay'ın iddialarına İl Başkanı Adem Zeybekoğlu cevap verdi.

Erbay'dan sonra kürsüye gelen Zeybekoğlu, yerel seçimlerde adayların belirlenmesi, CHP İl Disiplin Kurulu'na sevk edilen partililer, parti tüzüğü, seçim sonuçları ve eski partililerin davranışlarına kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.

Konuşmasına, "Parti Meclisi Üyelerim, İlçe Başkanlarım, Bodrum İlçe Başkanım, Milletvekilleri, Kadın Kolları İl Başkanı, Belediye Başkan Yardımcılarım, Gençlik Kolları demokrasi için, bu parti için alın teri akıtan aydınlık insanları, hepinizi il örgütü adına sevgi ve saygıyla selamlıyorum" ifadesiyle başlayan CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu;

CHE GUEVARA'DAN ALINTI YAPTI

"Konuşmama başlamadan önce, Che Guevara'nın bir sözünü hatırlatmak istiyorum, "Gerçekleri anlatın, kimse takdir etmese dahi vicadanen rahat olursunuz" diyor. Ben de bu sözden hareket ediyorum. 

Bildiğiniz gibi kongre sürecine girdik. Kongre sürecinde bütün ilçe örgütlerimizle yaptığımız toplantıda dedik ki demokratik bir seçim yapalım. Kimseyi ötekileştirmeyelim. Çünkü, Cumhuriyet Halk Partililer birlik ve beraberlikle iktidara yürüyebilir düşüncesiyle hareket ettim. Buradan tüm ilçe başkanlarıma teşekkür ediyorum hiçbir itiraz gelmemiştir. Bu noktada bildiğiniz gibi demokratik bir seçim olmuştur. Bugün gördüğünüz gibi, Bodrum Kongresi de diğer kongreler gibi demokratik bir sekilde geçmektedir. Sevgili arkadaşlarım elbette Belediye Başkanlarının tespit edilmesinde sadece İl Örgütü değil, milletvekilimiz de geldi araştırma yaptı, rapor sundu, il örgütü rapor sundu ama hepinizin bildiği gibi Genel Merkez bu konuda kesin yetkili. Onlar açıkladıktan sonra, ben, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı olarak partimin arkasında durmam gerektiğine inanıyorum.  



ÖN SEÇİM, EĞİLİM YOKLAMASI OLABİLİRDİ

Ben yaşamım boyunca katılım demokrasisini savunmuş bir insanım. Ön seçim olabilirdi, eğilim yoklaması olabilirdi. Biz, İl Örgütü olarak buna hazırdık. Ama Genel Merkez böyle düşünmedi. 

KILIÇDAROĞLU'NDAN ÖZGÜR ÖZEL'E ZEHİR ZEMBEREK SÖZLER KILIÇDAROĞLU'NDAN ÖZGÜR ÖZEL'E ZEHİR ZEMBEREK SÖZLER

9-10 Mart 2018 tarihli 19. Olağanüstü Kurultayı'nda kabul edilen Cumhuriyet Halk Partisi'nin tüzüğü. Herkes yetkisini buradan almaktadır arkadaşlar. Bu tüzük uygulanmazsa CHP'nin kurumsal özelliği kalmaz. Genel Merkez tarafından Belediye Başkanlarımız atandıktan sonra bazıları 3 yıl, 2 dönem hatta 20 yıl Belediye Başkanı olan CHP'li Belediye Başkanlarımız ne yaptılar? 'Ya, burada oyumuz düştü doğru. Ama bunun nedenleri nedir? Bunun nedenleri, İl Örgütü mü, CHP mi sorumlu?' 

Elbette benim İl Başkanı ve İl Örgütü olarak sorumluluğum var. Ama öbür arkadaşlara hiçbir şey söyleyemeyecek miyiz? Burada, Danışma Kurulu Toplantısı'nda konuşmamız gereken şeyler, bugün basına açık olan yerde düşüncesini söylüyor bir Milletvekilimiz. Önemli değil, bizim hiç şeyimiz yok, biz açık ve netiz. İnsanlar düşünmeli, ben bu oyun yükselmesi için CHP Belediye Başkanlığını kazanması için ne yaptım? Bu soruyu kendine sorabilmeli, aynada kendine bakabilmeli. Hepiniz takdir edeceksiniz, Muğla'daki il seçim sonuçlarından hepinizin haberi olduğunu düşünüyorum. Hepinizin bilgisi olduğunu düşünüyorum. Ben bu konulara artık cevap vermekten usandım, ben bu kadar cevap veriyorum. 



ÜLKEMİZ HIZLA ORTA ÇAĞ KARANLIĞINA GİDİYOR

Ülkemiz Orta Çağ karanlığına hızla gitmektedir. Demokrasi yok olmuş, ekonomi çökmüş, işsizlik alabildiğine artmıştır. Eğitim demokratik ve laik sistemden çıkmış, kuvvetler ayrılığı yok olmuştur.

1789'de bir bilim insanı diyor ki, 'Eğer bir ülkede kuvvetler ayrılığı yoksa o ülkede anayasa yoktur." Kaç yılında 1789. Bugün 2019, 2020'ye giriyoruz. Böyle bir ortamda, bizim gibi, sizler gibi aydın insanların ne yapması gerekli? Kendisinin kişisel çıkarlarını, hırsını, aklının önüne mi geçirmesi gerekiyor, yoksa akıl ve bilimin öne mi geçmesi gerekiyor sevgili Bodrumlular? Elbette akıl ve bilimden yanayız. Çünkü biz Cumhuriyet Halk Partiliyiz, bizim önderimiz Mustafa Kemal Atatürk öyle demiş. Biz,o yoldan gitmek zorundayız. 

"CHP'NİN İKİ GÖREVİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM"

Sizin bu dönemde, CHP olarak iki görevi olduğunu düşünüyorum. Bir, CHP ilkelerini, düşüncelerini kesinlikle savunacak ve topluma bu düşüncelerini ulaştırmak için elinden gelen her şeyi yapacaktır. Bir de CHP'nin ikinci bir görevi var. Türkiye'de 31 Mart ve 23 Haziran Seçimlerinde, Genel Başkanımız ve Genel Merkezimiz, gösterdiği o demokrasi güçlerini toparlayarak Millet İttifakını kurarak faşizmi sandıkta yenmiştir. Nasıl Emperyalizme karşı mücadelede Dünyaya örnek olduysa, Dünyada ilk defa seçim, faşizmi sandığa gömmüştür. Bunun örneğini yine CHP vermiştir. Burdan Genel Başkanımıza yürekten teşekkür ediyorum. 

Bizim bundan sonra CHP Örgütleri olarak ne yapmamız gerekli? Kesinlikle bu ittifakı, bu demokrasi güçlerini birleştirmemiz gerekli, onlarla yan yana yürümemiz gerekli. Ben böyle düşünüyorum arkadaşlar. 



"İL BAŞKANI BAŞARISIZSA, İSTEDİĞİNİZ KİŞİYİ SEÇEBİLİRSİNİZ"

İl Başkanı eğer başarısızsa, sizler karar vereceksiniz, İl Başkanlığına istediğiniz kişiyi seçebilirsiniz. Ama ben İl Başkanı olduğum sürece asla başınızı öne eğdirmeyeceğim, partimi sonuna kadar savunacağım. Bu tüzük benim klavuzumdur arkadaşlar. Eğer bir kişi, partisine zarar verdiyse, arkadaşlar onunla ilgili hiçbir şey yapılmayacak mı? Ben bu zamana kadar, İl Başkanı ve İl Örgütü olarak kimseye disiplin vermedim. İlçelerden geldi, bakarım, disipline göndeririz, Disiplin Kurulu karar veriyor. Biz bu konuda da ben bir kişiyi vermedim. Olması gerektiğinde, elbette bu tüzüğün uygulanması gerekli. Çünkü, bu bizim anayasamız biz bununla yönetilmek zorundayız. Bunu herkesin bilmesi lazım, başta da Milletvekilimiz (Av. Burak Erbay). 

"İL BAŞKANI OLDUĞUM SÜRECE PARTİMİ SAVUNACAĞIM"

Sevgili arkadaşlarım, ben yaşamım boyunca nasıl genel başkanım 'hak, hukuk, adalet yürüyüşü' yaptıysa, ben bu düşünceleri sonuna kadar savundum ve sonuna kadar savunacağım. Bunu herkesin bilmesi gerektiğini düşünüyorum. Eğer siz İl Başkanını başarısız buluyorsanız, İl Başkanlığı seçiminde Adem Zeybekoğlu'nu gömebilirsiniz. Ama ben İl Başkanı olduğum sürece sonuna kadar partimi savunacağım. 

Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi, Yaşasın Demokrasi!" ifadelerini kullandı.

CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu'nun konuşması alkış alırken, yer yer Erbay cephesinden itirazlar da geldi. Burak Erbay ve CHP Muğla İl Yönetimi arasında uzun süredir devam eden ve İlçe Kongrelerine de sıçrayan tartışmaların ne zaman ve nasıl sonuçlanacağı merak ediliyor.