ERDOĞAN'DAN İSRAİL İDDİASINA İLK TEPKİ ERDOĞAN'DAN İSRAİL İDDİASINA İLK TEPKİ

AK Parti'nin ihracını istediği ve bugün ihraç edilmesi beklenen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, ekibiyle birlikte iktidar partisinden istifa etti.



AK Parti'den bugün ihraç edilmesi beklenen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni parti iddiaları arasında baskın bir karar alarak düzenlediği basın toplantısında, ekibiyle birlikte iktidar partisinden istifa ettiğini açıkladı. Ekibini de yanına alarak bir nevi gövde gösterisi yapan Ahmet Davutoğlu, istifasını duyurduğu basın açıklamasında önemli değerlendirmelerde bulundu. 

AHMET DAVUTOĞLU'NUN EKİBİ DİKKAT ÇEKTİ

Son dönemde, AK Parti'yi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı sert şekilde eleştiren Ahmet Davutoğlu'na, istifa açıklamasını yaptığı sırada, AK Parti'den ihraçları istenen eski vekiller Selçuk Özdağ, Ayhan Sefer Üstün ve Abdullah Başcı'nın yanı sıra AK Parti eski İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ve AK Parti eski Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı eşlik etti. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bu isimlerle kamera karşısında geçmesi "Gövde gösterisi" olarak yorumlandı.

AHMET DAVUTOĞLU'NUN AÇIKLAMALARINDAN ÖNE ÇIKANLAR

Ahmet Davutoğlu'nun basın açıklamasında dikkat çeken satır başları, "Hayatımıza anlam katan değerlerin bir siyasi yapış şeklinde tarihe yansıması olarak gördüğümüz ve başarısı için bütün varlığımızı koyduğumuz partimizden ihraç talebiyle karşısına geleceğimizi tahayyül bile edemezdik. Bizim için ihraç teklifinin yapıldığı 2 Eylül 2019, AK Parti'nin kuruluş ilkelerinden vazgeçtiğini ilan ettiği tarihtir. İç muhasebe, ortak akıl ve istişare kanallarının kapalı olduğu, içeride bir dönüşümün imkanının kalmadığı da aşikardır" şeklinde.

İhraç sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Davutoğlu, "Yıllarca alın terimizi verdiğimiz partimizden istifa ediyoruz. Aziz milletimiz tabelalar geçici, hayatımızı anlamlı kılan değerler kalıcıdır. Biz bu değerlerin savunucusu olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullanarak, AK Parti'deki siyasi hayatına son verdiğini duyurdu.