AK Parti Bodrum İlçe Başkanlığı’nın 7. Olağan Kongresi oldukça gergin bir ortamda, polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri altında yapıldı.

Kent TV’de yer alan habere göre, Osman Gökmen’in tek aday olarak girdiği kongrede aday olmak isteyen Mumcular Eski Belediye Başkanı Kazım Avcı’nın yönetim kurulu yedek listesini eksik ve yanlış verdiği gerekçesiyle divan heyeti tarafından seçime katılmasına izin verilmedi. Bunun üzerine çıkan arbedenin ardından oy kullanma işlemi, polisin geniş güvenlik önlemleri altında yapıldı.

AK Parti Bodrum İlçe 7. Olağan Kongresi, geniş bir katılımla Bodrum İlçe Stadı’nda yapıldı. Kongreye Muğla İl Başkanı Kadem Mete, Muğla Milletvekilleri Mehmet Yavuz Demir ile Yelda Erol Gökcan, İzmir Milletvekili ve Muğla Koordinatörü Mahmut Atilla Kaya ile Muğla ve ilçelerinden partililer katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından kongre başladı. Seçime geçildiğinde adaylar listelerini divan heyetine sundu. Seçimde aday olmak isteyen Eski Belediye Başkanı Kazım Avcı, iddiaya göre yönetim kurulu listesini eksik ve yanlış yazdığı için divan heyeti tarafından eksiklerin düzeltmesi konusunda uyarıldı. Uyarıya rağmen listeyi düzeltmediği ifade edilen Avcı, divan heyeti tarafından seçime sokulmadı.

Polis Müdahale Etti!

Bunun üzerine Kazım Avcı ve Avcı’nın yönetim kurulu üyeleri, divana itirazda bulundu. İtirazların ardından arbedeye varan sert tartışmalar yaşandı. Gerginliğe Kazım Avcı ve Osman Gökmen de dahil oldu.

Gerginliğin artması üzerine çok sayıda polis ekibi olay yerine sevk edildi. Ekipler, gerginliğe müdahale ederek güvenlik önlemleri aldı. Polis, oy kullanma işlemi esnasında da sandıkların olduğu alana oy kullanacak kişilerden başka kimseyi almadı.

Osman Gökmen’in tek aday olarak girdiği seçimde listede adı olan 185 üyeden 81’i oy kullandı. Kullanılan oyların 78’ini alan Osman Gökmen ilçe başkanı olarak seçilirken, 3 oy ise geçersiz sayıldı.

Açık Oy Gizli Tasnif Yönetmine CHP’den Alışığız

Seçime giremeyen Mumcular Eski Belediye Başkanı Kazım Avcı, divan heyetinin çeşitli bahanelerle kendisini seçime sokmadığını iddia ederek şunları kaydetti:

“Gerginliğin sebebi divan heyeti ve başkanının tavrından dolayı. Parti tüzüğümüzün 46. Maddesine göre parti delegelerinin yüzde 5’ine tekabül eden 20 delegenin imzasıyla aday oldum. Yani şart 20 idi ama 41 imza topladım. Buna rağmen yönetim kurulu asil üyesi, yedek üyesini yazmış olmama rağmen ‘bir kişi eksik, iki kişi eksik’ bahanesiyle divan beni seçime sokmadı. Konuşmama müsaade etmediler. Delegelerin yüzde 5’ine tekabül eden imzayı sunmama rağmen divan heyeti konuşmama da mani oldu. Biz CHP’den 1946’dan bu yana açık oy, gizli tasnif yöntemine alışığız ama bu CHP’nin yıllarca yerdiğimiz o davranışının daha ötesine giden bir hak ihlaline sebep oldular. Bunu geçen seçimde de yapmıştı. Divan heyeti başkanı İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, hep delegelere bunu söylediler ‘genel merkezimizin adayı, genel merkezimizin adayı’. Bizim tüzüğümüzde böyle bir şey var mı? Başka aday çıkamaz diye bir şey yok ki. Ama burada antidemokratik bir şekilde engelleme oldu.”

AK Parti Şirketleşmiştir!

Sadece demokratik hakkını kullanmak istediğini söyleyen Avcı, şöyle devam etti:

“Özellikle İl Başkanı Kadem Mete, Milletvekillerimiz Mehmet Yavuz Demir ve Yelda Erol Gökcan benim seçime girmeme müsaade etmediler. Yazıklar olsun, ben çok üzülüyorum. Çok kırgınım. Hep ‘genel merkezin adayı’ dediler. MKYK kararınız mı var. Bizim Cumhurbaşkanımızla bu kadar eskiye dayanan bir hukukumuz var. Cumhurbaşkanımız tanır beni. Beni arayıp da ‘sen benim adayım değilsin, ben Osman Gökmen’le yürümeye karar verdim’ diye niye beni aramıyor madem? Beni başka kimse aramıyor, ama il başkanı arayıp ‘bu genel merkezin kararı’ diyor fakat bize bir karar da gösterilmiyor. Bunlar kapalı kapılar ardında yapılan gizli ittifaklardır. Biz dava diyerek zeminimizi kaybetmedik ama gelinen noktada Ak Parti şirketleşmiştir. Belli kesimlerin rant hesabı vardır. Bu rantla ilgili beklentileri bozulacak, Kazım Avcı gelirse bu partiyi toparlar, delegeleri toparlar, üyeleri toparlar. Bodrum’da gerçekten tecrübesiyle duruşuyla Cumhurbaşkanımızı, partimizin genel başkanını gerek terminolojisiyle, gerek vizyonuyla, misyonuyla, hakkıyla temsil eder, burada hukuksuzluklara müsaade etmez, geçit vermez. Dolayısıyla bizim gayri meşru işlerimizi yapmamız engellenir diye korkulduğu için beni seçime dahi sokmadılar” dedi.

Kongre sonunda ilçe başkanı seçilen Osman Gökmen ise yaptığı kısa açıklamada “Bugün çok güzel bir katılımla beraber delegelerimiz bizi ilçe başkanı, mazbata sahibi seçilmiş ilçe başkanı yaptılar. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Mutluyum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: medyanotu.com

AKŞENER’E DALAMAN’DA PROTESTO ŞOKU AKŞENER’E DALAMAN’DA PROTESTO ŞOKU