Son bir buçuk yıldır, İl Başkanlığına aday olması konusunda tabandan gelen bir istek olduğunu ve bu isteğe kurucu kimliği ve AK Parti'ye olan sevgisinden dolayı kayıtsız kalmayarak aday olduğunu ifade eden Süleyman Reyhan, AK Parti'nin Muğla'daki tabanı nezdinde ortaya çıkan polemik ve muğlaklığın da giderilmesi gerektiğini belirtti. Mevcut başkan Kadem Mete'ye çağrıda bulunan Reyhan, AK Parti Muğla İl Başkanlığı görevi hakkında ortadaki belirsizliği AK Parti Genel Merkezi'nin veya Kadem Mete'nin "ciddi bir disiplin ve teamüllere uygun bir açıklama ile" netleştirmesi gerektiğini savundu.

Süleyman Reyhan'ın AK Parti Muğla İl Başkanlığı Adaylığını da duyurduğu yazılı açıklaması şu şekilde;

SON TAHLİLDE 

Ak Parti Muğla siyaseti düzleminde 1 Şubat 2021 il kongresine dair en son tahlillerimizi saygı ile duyururuz.

Şahsım Süleyman REYHAN  2001 de Ak Parti Muğla il teşkilatı kurucu kadrosunda yer almış ve il teşkilatlarının çeşitli kademelerinde yöneticilik yapmış bir kardeşinizim. 1 ŞUBAT 2021 tarihi itibari ile yapılacak Ak Parti Muğla il kongremize doğru giderken; partimizin tüm kademeleri gerek genel merkez teşkilat başkanlığı, il-ilçe başkanlıkları ve gerekse tüm kongre delegelerimiz, üyelerimiz bu kongremizin bir bayram havasında geçmesini arzu etmektedir. Hedef il başkanlığı değildir ve akside düşünülemez. İllaki partimizin her üyesi değerlidir ve il kongre delegelerimiz içimizden bir kardeşimizi il başkanı olarak seçecek ve ilimizin anahtarını teslim edecektir.

Hattı zatında bizlere: Kurucu iradeye düşen görev bu kongre sürecinde sevgi dilini, kardeşlik hukukunu en üst düzeyde tutarak, kongre gününe kadar ve sonrasında partimizin teamüllerini sağlam tutmaktır. Bu bir görevdir, zarurettir. Şahsım Süleyman Reyhan olarak son bir buçuk yıldır tabandan gelen istek üzerine bu kongrede aday olmam hususunda ciddi bir baskı olmuştur. Bu isteklere kurucu kimliğim, partime olan sevgim nispetinde kayıtsız kalmayarak geniş istişareler sonucu il başkanlığına adaylığımı teamüllere uygun bir şekilde, ölçülü bir şekilde genel merkezimize ilettim. Genel merkez teşkilat başkanımız sayın Erkan KANDEMİR ile konuyu müzakere ettim parti büyüğümüz Hayati YAZICI bey ile Muğla'yı değerlendirerek ve izin isteyerek çalışmamıza devam ettik. Tabii olarak delegemiz ve üyelerimizin yıllar içindeki dertlerini üslubunca anlattık ve neden aday olmak isteğimizin bilinmesini icra ettik. Bizim açımızdan maksat hasıl olmuştur. Yolları aşındırdık dilimizin döndüğünce derdimizi anlattık. Tasarruf teamüller gereği, parti geleneğimizin bilindiği üzere genel merkez teşkilat başkanlığındadır. Doğal olarak diğer aday olduğunu duyduğum arkadaşlarımızda hatta mevcut il başkanımızda kendi açılarından bu çalışmaları yapmışlardır saygı duymak erdemdir.


Fakat gelinen noktada ortada bir polemik ve muğlaklık söz konusudur. 1 Şubata günler kala genel merkez tarafından il başkalığına devam karının verildiğini ifade eden sayın Kadem METE kardeşimizin adaylığını genel merkezimiz ile net teyit etmesi yada merkezin bu hususu net bir dille açıklığa kavuşturması da elzemdir. Nihayetinde karar verilmişse ve bu karar Cumhurbaşkanımızın talimatı üzerine verilmişse, bu talimat ciddi bir disiplin ve teamüllere uygun bir açıklama ile Ak Partimizin tüm teşkilatlarına ve kamuoyuna ifade edilmelidir. Kuşkuya maal verilmemelidir. Öyle ki şu an tabanda il başkanının algı yönettiği şaibelerinin de önüne geçilmiş olunur. Partimizin yıpranmaması mevcut başkanın da yıpranmaması açısından temel şart net olmaktır.

Değerli üyelerimiz, çıktığımız bu yolda asıl olan Ak Partimizin Muğla'da başarıları ve başaracaklarıdır. Biz genel merkezimize önemli gördüğümüz şu hususu bundan sonraki kongrede seçilecek il başkanımızdan talep edeceğimizide  ifade ettik. Husus şu: Biz kurucu olarak 2004 seçimlerinde Muğla'da birinci parti yaptığımız Ak Partimizin yüzde kırkları aşan oyunu geri istiyoruz. Bunu istemek hakkımız. Partiyi kurarken tek tek nasıl üye bulduğumuzu köy köy, ev ev nasıl insanımızın ayağına gittiğimizi Datçası da biliyor, Yatağanı da biliyor, Fethiyesi ve kısaca bütün ilçeler biliyor.

ERDOĞAN'DAN ‘EMEKLİ’ AÇIKLAMASI ERDOĞAN'DAN ‘EMEKLİ’ AÇIKLAMASI

Sevgili Ak Partili üyelerimiz 2023 e az bir süre kala büyük Ak Parti camiasına değer katmaya devam etmek en büyük erdemimiz olmalı. Burada taraf tutmak, ayrışmak , ötelemek bizlere asla yakışmaz. Nihayetinde arzu edilen, en iyi dilekler, temenliler illaki güzel olması, başarı endeksinin yüksek olması Ak Partimize gönül veren her Muğlalının arzusudur.

Kongremize atanan İl başkan adayımız kim olursa olsun bizim kardeşimizdir. Oluşacak il yönetimini desteklemek varsa eksikleri usulünce uyarmak 2023 e gönül birliği ile bir ve beraber gitmek, biz parti büyüklerine düşen en büyük olgudur. Bizler bu olgunluktan şaşmadan halen il başkanımız olan sayın Kadem METE ye kongremize dair olan hazırlıklarında başarılar dileyerek kongremizin hayırlara vesile olmasını da cenabı Allahtan diliyoruz.

Son tahlilde 1 Şubat 2021 de yapılacak olan il kongremize giderken genel merkezimize il başkanı yapacağı adayımızı açıklamasını bir an evvel resmi, usulüne uygun yapmasınında,önemli olduğunu, kafalardaki soru işaretini ortadan kaldırmasını arzu ediyoruz. Özcan ÖZGÜR beyin yazdığı aday adayları hususundaki adı geçenlerin isminin yıpranmaması, sayın il başkanında kongreye daha net,kavgadan ve çatışmadan uzak birlik ve beraberlik içinde gidebilmesi için yukarıda belirttiğimiz hususlar önemlidir. Giderilmesi elzem hususlardır.

Siyaset büyük bir mecradır başında bulunan, içince, ortada ya da kıyıda olan içinde yeterli bir alandır. Yarınlardan ümit var olalım. Sevgi, saygı, hürmetlerimle."