Adnan Oktar grubuna yönelik operasyonda, Oktar’ın evinden çıkan notlar, polis raporuyla dava dosyasına girmişti. Bu notlarda, Oktar grubunun temsilcileri, Adnan Oktar adına çeşitli görüşmeler yapıyor, bunları da Oktar’a raporluyordu. Söz konusu görüşme, Oktar’a yapılan operasyonun öncesine dayanıyordu. Notun içeriğinde, Yayman ile Oktar grubundan Aylin Atmaca’nın, Oktar’a yapılacak operasyon üzerine konuştuğuna dair ifadeler yer alıyordu. Başkanlık sistemi henüz kamuoyu gündemine gelmeden önce, görüşme notlarında bulunuyordu. Ayrıca Atmaca, Yayman’ın “Yıllarca Atatürk’e karşı olan ve mücadele eden bir insandım. Bu olayın ardından Atatürk’ün kıymetini anladım” ifadesini kullandığı şeklinde not almıştı.

MANDALİNCİ'DEN ELEŞTİRİLERE SERT YANIT: BAZILARI GİBİ İMARDA BİRİLERİNE PEŞKEŞ ÇEKMEDİM MANDALİNCİ'DEN ELEŞTİRİLERE SERT YANIT: BAZILARI GİBİ İMARDA BİRİLERİNE PEŞKEŞ ÇEKMEDİM

Cumhuriyet Gazetesi’nden Barış Terkoğlu’na açıklamada bulunan AKP’li Yayman, Aylin Atmaca ile sadece 5 dakika, danışmanının eşliğinde görüştüğünü ancak nota konu olan ifadeleri kullanmadığını dile getirdi.

Yayman'ın ifadeleri şu şekilde:

“Tarih boyunca ne Adnan Oktar grubuyla ne de başka bir cemaat ile herhangi bir ilişkim olmadı. Oktar grubundan, yazınızda yer alan Aylin Atmaca ile hayatım boyunca sadece bir kez görüştüm. Belki 20 defa arayıp randevu talep ettiler. Aracı olanlar oldu, ‘Biz görüştük sen de görüşebilirsin’ dediler. Ancak Atmaca’nın not aldığı ifadeleri asla kullanmadım. Bütün görüşmemiz 5 dakikaydı. Ben o sırada bakan yardımcısıydım. Görüşme sırasında danışmanım da vardı. Bu şekilde konuşmamızı çarpıttığı için Aylin Atmaca’yı dava edeceğim.”

Hayatı boyunca Atatürk’ü saygı ile andığını belirten Yayman, “Atatürk’ü sözde değil özde seven biriyim” şeklinde konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet