ÖZGÜR ÖZEL İLE ERDOĞAN GÖRÜŞME KARARINDA SON DURUM ÖZGÜR ÖZEL İLE ERDOĞAN GÖRÜŞME KARARINDA SON DURUM

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM Grup Toplantısı'ndaki konuştu. Akşener, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusunda hükümetin aldığı tavrı eleştirdi. Meral Akşener, 3600 ek gösterge bekleyenlerin, emeklilikte yaşa takılanların ve iş arayanların sorunlarını çözeceklerini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın EYT çıkışının ardından siyasi parti temsilcileri konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunmaya devam ediyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Çözüm bizde" açıklamasının akabinde MHP lideri Devlet Bahçeli, Erdoğan'ı desteklemişti. İYİ Parti Genel Başkanı da konuyla ilgili eleştirilerini grup toplantısında aktardı.

Cumhurbaşkanının İskandinav ülkeleri örneğini hatırlatan Akşener, "Bakın, Sayın Erdoğan emeklilikte yaşa takılan vatandaşlarımıza ne dedi? 'O yaşta emekli olunmaz. Bütçeye büyük yük olur. İskandinav ülkeleri bu yüzden battı' dedi. Yandaş müteahhitlere akıttığın milyarlara rağmen batmayan bütçe, vatandaşımın hakkına gelince batacak öyle mi? Hem de İskandinav ülkeleri gibi. Bu arada, o İskandinav ülkeleri hangileri? Norveç, Danimarka, İsveç. 'Battı' dediği Norveç'te kişi başına milli gelir 77 bin dolar, Danimarka'da 56 bin dolar, İsveç'te 54 bin dolar. Peki, Sayın Erdoğan ve damadının 'uçtu' dediği Türkiye'de kişi başı milli gelir ne kadar? 8.800 dolar. Ne kadar acı değil mi? Devletin hazinesini teslim ettiğimiz insanlar utanmadan yalan söyleyip aklımızla alay ediyor. 'Battı' dediği Norveç'in vatandaşı, benim vatandaşımdan neredeyse 10 kat daha zengin. 'Battı' dediği Norveç'in, 1 trilyon dolarlık Varlık Fonu var. Damat Bey'in dengelediği Türkiye'nin 100 milyar lira bütçe açığı var. Damadın çöktüğü Merkez Bankasının yedek akçesini saymazsak, arkadaşların uçurduğu Türkiye'nin 150 milyarlık bütçe açığı var." diye konuştu.