ÖZGÜR ÖZEL İLE ERDOĞAN GÖRÜŞME KARARINDA SON DURUM ÖZGÜR ÖZEL İLE ERDOĞAN GÖRÜŞME KARARINDA SON DURUM

MetroPOLL Araştırma’nın CEO’su Özer Sencar, sosyal medya hesabından 24 Haziran 2018 milletvekili seçimlerinde Cumhur İttifakı’na oy veren AKP ve MHP seçmenlerine yönelttikleri memnuniyet sorusunun yanıtını paylaştı. Buna göre, MHP’li seçmenlerin yüzde 64’ü AKP ile ittifaktan memnun görünürken. AKP’li seçmenlerin bu ittifaktan memnuniyeti yüzde 74.

“AKP ile ittifaktan memnun musunuz?” sorusuna 24 Haziran 2018 milletvekili seçimlerinde MHP’ye oy veren vatandaşlardan yüzde 63.8’i, “Evet memnunum”, yüzde 35.6’sı “Hayır memnun değilim”, yüzde 0.6’sı “Fikrim yok” şeklinde yanıt verdi.

“MHP ile ittifaktan memnun musunuz?” sorusuna 24 Haziran 2018 milletvekili seçimlerinde AKP’ye oy veren vatandaşlardan yüzde 73.9’u “Evet memnunum”, yüzde 22.1 “Hayır memnun değilim”, yüzde 3.9 “Fikrim yok” cevabını verdi.

Ayrıca CHP’li seçmenlerin yüzde 85’i İyi Parti ile ittifaktan memnun olduğunu aktardı. İyi Partili seçmenlerin ise yüzde 75’i bu ittifaktan memnun. Saadet Partili seçmenlerin yüzde 52’si partisinin İyi Parti ve CHP ile ittifakından memnun görünürken, yüzde 48’i memnun değil.

Kaynak: İHA