Yazar Rahmi Turan'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP'li Muharrem İnce'nin Beştepe'de görüştüğü iddiasının üzerine hem Cumhurbaşkanlığı cephesinden hem de Muharrem İnce cephesinden karşılıklı olarak yalanlamalar gelmişti. Yalanlamalar üzerine bir açıklama daha yapan Turan, haberin kaynağının Talat Atilla olduğunu açıkladı.

Bu açıklamanın ardından Talat Atilla'nın konuyla ilgili bir değerlendirmede bulunması beklenirken Atilla, sahibi olduğu internet haber sitesinden bir açıklama yaparak haberin kendisine ilk geldiğinde çok yönlü olarak kontrol ettiğini söyledi ve bu bilgiyi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da doğrulattığını ifade etti.

Atilla, "Haberi ilk önce zaman zaman yazılarımdan alıntı yapan, Rahmi Turan'a verecektim ama yurt dışı telefonu çalınca saat farkını o an hesaplayamadığım için gece olabilir diye arayıp kapattım. Bunun üzerine sahibi olduğum haber sitesini kendi hesabında öneren Uğur Dündar'ı aradım. Dündar bana 'CHP'yi dizayn ediyor diye saldırırlar' dedi. Bunun üzerine haberi kendi sitemde yazmaya karar verdim ancak Rahmi Turan'ı çaldırıp kapattığım için, neden aradın sorusuna da yanıt olsun, hem de ilk haberi yazmasına niyetlendiğim kişi olduğu için arayarak haberi söyledim. Kendisi 'Yazarım' dedi. Ben de bilgilerii gönderdim" sözleriyle konunun Rahmi Turan'a nasıl ulaştığını aktardı.

Görüşme olduğuna dair kendisine gelen bilgide, görüşmenin 9 Kasım gecesi gerçekleştiği yönünde malumat aldığını belirten Atilla, "9 Kasım gece 01:15'de görüşme oldu. Giren ve çıkan plakaların isimleri yer alırken araçların plakalarının resmi kaydı olmadığına dair ayrıntılı bilgiler vardı." şeklinde yazdı. Atilla, "Tüm bunlara rağmen CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na bir şekilde haberin doğruluğunu onaylatınca içimde şüphe kalmadı" dedi.

Atilla, CHP'ye karşı bir hareket yapmadığı kaydederek "Sadece habercilik arzusuyla davrandım" dedi ve "Şimdi ise Kemal Beyin ve doğrulattığım CHP'li kaynağın konuşmasını bekliyorum." ifadesinde bulundu.

Muharrem İnce'nin Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğü iddiaları üzerine CHP MYK olağanüstü toplandı. Toplantının ardından açıklama yapan parti sözcüsü Faik Öztrak, "Bu operasyonun amacı gayet açıktır. Amaç CHP'de karışıklık çıkarmak, kumpas kurmaktır" dedi.

NE OLMUŞTU?

Rahmi Turan, "Beştepe'de Erdoğan'la görüşen CHP'li" başlıklı yazısında, bir CHP'linin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gizli bir görüşme gerçekleştirdiğini iddia etti. Turan, ayrıca Erdoğan'ın ismi gizli olan CHP'liye 'genel başkan olması gerektiğini söyledi' iddiasında da bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan da kesinlikle böyle bir görüşmenin gerçekleşmediğinin altını çizerek CHP liderini yalan söylemekle suçlamıştı. Söz konusu iddiayı Cumhurbaşkanlığı kaynakları da yalanlamış, Turan ise bunun üzerine bahsi geçen ismin Muharrem İnce olduğunu söylemişti. Ardından gelen tepkiler üzerine bilgiyi Talat Atilla'dan aldığını dile getirmişti.

Muharrem İnce'nin konuyla ilgili sosyal medyadan yaptığı açıklamada "Bu şerefsiz, onurdan insanlıktan nasip alamamış kalemşörle ve 'kaynağım' dediği saray soytarısıyla mutlaka yargı önünde hesaplaşacağız" paylaşımında bulunmuştu.

.

CHP'YE GEÇEN BELEDİYE O GAZETE ABONELİKLERİNİ İPTAL ETTİ CHP'YE GEÇEN BELEDİYE O GAZETE ABONELİKLERİNİ İPTAL ETTİ