Yeni parti kuran eski CHP'li Mustafa Sarıgül'ün TBMM'de grup kurabilmek için CHP'den milletvekillerine teklif götürdüğü iddia edildi. CHP'li bazı vekillerin Sarıgül'e olumlu yanıt verdiği belirtilirken, yeni partinin resmen kurulmasından sonra istifa edecekleri aktarıldı.

CHP'NİN "UZAK DURUN" TALİMATI VERDİĞİ İDDİA EDİLDİ

Basına yansıyan haberlerde bu durumun CHP'de hareketliliğe yol açtığı ve genel merkez tarafından milletvekillerine "Sarıgül'ün partisinden uzak durun" şeklide talimat verildiği yer aldı.

"BİZE BU KONUDA GELEN BİR TALİMAT YOK"

Konuyla ilgili olarak Haberler.com'a açıklamalarda bulunan CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay parti içinde böyle bir hareketliliğin olmadığını vurguladı ve "Böyle bir talimat olabilir mi? Bize bu konuda gelen bir talimat ya da parti içinde böyle bir hareketlilik yok" dedi.

CHP'NİN KAZANDIĞI İLÇEDE MAZBATA AK PARTİLİ ADAYA VERİLDİ CHP'NİN KAZANDIĞI İLÇEDE MAZBATA AK PARTİLİ ADAYA VERİLDİ
CHP'li milletvekili Erbay Mustafa Sarıgül iddialarını yalanladı: Parti içine böyle bir hareketlilik yok
CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay

"SARIGÜL'ÜN PARTİSİNE GEÇECEK MİLLETVEKİLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM"

Kendisine yönelttiğimiz "Sizce CHP'den Sarıgül'ün partisine milletvekili geçer mi?" sorusuna da yanıt veren Erbay, "Bu insanların kişisel kararına kalmış bir şey ama ben Sarıgül'ün partisine geçecek milletvekili olduğunu düşünmüyorum" ifadelerini kullandı. Öte yandan Mustafa Sarıgül'ün partisinin adının Türkiye Değişim Partisi (TDP) olarak belirlendiği ve aralık ayı içinde resmen kurulacağı iddialar arasında yer aldı.

Kaynak: Haberler.com Özel/ Melih Kadir Yılmaz