İCumhuriyet'ten Erdem Sevgi'nin haberine göre; CHP kurmayları, Millet İttifakı içerisinde ana eksenlerde hiçbir sorun bulunmadığının altını çizerek “Partiler, politikalarını açıklamak zorunda. Ayrıntılara takılmamak lazım. Bire bir aynı şeyleri söylersek tek parti olmamız gerekir. İyi Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’in kullandığı ‘ben’ ifadesi CHP’yi rahatsız etmiyor, etmez de” yorumunu yaptı.

CHP kurmayları, İyi Partili Paçacı’nın eleştirilerinin “şahsi görüş” ve “maksadını aşan tonda” olduğunu aktararak “Gelecek dönem Türkiye’yi yönetmek için işbirliği yapan Millet İttifakı’nın ortakları arasında ‘temel ilkeler’, ‘Türkiye için ortak hedefler’ ve ‘seçim işbirliği’ gibi ana eksenlerde herhangi bir sorun bulunmadığını”, “iki partinin genel başkan yardımcıları arasında sık sık yapılan görüşmelerde Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylem tarzı ve vaatlerine ilişkin herhangi bir eleştirinin dile getirilmediğini” dile getirdi.

Öte yandan kurmaylar, “Seçim takvimi açıklandığında cumhurbaşkanı adayımızı birlikte belirleyip, yol haritamızı beraber çizip bunları hep birlikte kamuoyuna açıklayacağız. İktidar olduğumuzda da cumhurbaşkanı, hükümet ve Millet İttifakı’nın ortaklarının uzlaşısı ile güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçişi sağlayacağız. Bunun çalışmalarını şu anda da beraber yürütüyoruz. Her konuda aynı şeyleri düşünür ve aynı şeyleri söylersek o zaman ayrı ayrı partiler değil, tek siyasi parti olmamız gerekir. Ayrıntılara takılmamak lazım” şeklinde konuştu.
 

YENİ BAŞKAN 270 İŞÇİYİ İŞTEN ÇIKARDI! NEDENİNİ BÖYLE AÇIKLADI YENİ BAŞKAN 270 İŞÇİYİ İŞTEN ÇIKARDI! NEDENİNİ BÖYLE AÇIKLADI

Kaynak: Cumhuriyet