CHP'nin, Muğla'da 17 Aralık 2019'da Milas ilçesiyle başlayan kongre süreci 8 Şubat 2020'de yapılan Muğla İl Kongresi ile sona erdi. CHP'nin Muğla'daki 37'nci Olağan İl Kongresi, Gazi Mustafa Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Yoğun katılımın olduğu kongrede Adem Zeybekoğlu yeniden il başkanı seçildi.

CHP Muğla İl Kongrtesi'ne, CHP İstanbul Milletvekili Parti Meclisi Üyesi Gökhan Zeybek, CHP Muğla Milletvekilleri Mürsel Alban, Süleyman Girgin, Suat Özcan, CHP İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, CHP'li belediye başkanları, İyi Parti Muğla İl Başkanı İncilay Gezgin Şekerdağ, CHP İlçe Başkanları, partililer ve halk katıldı.

"YAŞADIKLARIMIZDAN DERS ÇIKARIP YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ"

Divan başkanlığını CHP İstanbul Milletvekili Parti Meclisi Üyesi Gökhan Zeybek'in yaptığı kongrede konuşma yapan CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, "Ülke olarak sıkıntılı günlerden geçiyoruz. Bataklığından çıkamadığımız Suriye topraklarında geçen hafta Mehmetçiklerimiz şehit oldu. Elazığ'da vatandaşlarımızı deprem sonucu kybettik. Son olarak uçak kazası ile insanlarımızı kaybettik. Şehitlerimiz ve hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Türkiye'de bu iktidar sayesinde hangi noktaya geldik. Her gün yeni olumsuzluklarla karşılaşıyoruz. Ülkemiz iyi yönetilmiyor. Bu süreçte CHP'ye çok önemli bir görev düşmektedir. Bu tablonun sona ermesinin yolu CHP iktidarından geçiyor. Ben her zaman örgütlü mücadelenin yanında oldum. Bireysel beklenti içinde hiç olmadım. İl başkanı olduğum süreçte iki seçi geçirdik. Yerel seçimlerde Muğla'da oy kaybedildiği düşünülse de seçimden sonra yapılan araştırmalarda oyumuz arttığı görüldü. Önemli olan yaşadıklarımızdan ders çıkararak yola devam etmemizdir. Türkiye'de büyükşehirler arasında oy artışında 3'üncü sırada yer alıyoruz. Bu sonucun alınmasında bizlerin seçim sonrası çalışmaları etkili olmuştur" dedi.

GÖKHAN ZEYBEK: "TÜRKİYE'DEKİ BASKICI ANLAYIŞI YERLE BİR EDECEĞİZ"

CHP İstanbul Milletvekili Parti Meclisi Üyesi Gökhan Zeybek ise son yerel seçimlerde CHP'nin Türkiye'deki başarısına değindi. Zeybek, "Önümüzde bir iddia var. Türkiye'nin 100 yıllık meclis geleneğine hiçbir biçimiyle uymayan tek adam rejimine, her alanda ağır baskı oluşturan bu anlayışı yıkmak için önümüzde 3 yıl var. Tıpkı İstanbul'da Ankara'da yaptığımız gibi tüm ülkede bu baskıcı faşist anlayışı yerle bir edeceğiz. Bizim açımızdan çok önemli bir süreç. Kızılay'ı bile yolsuzluklarının aracı yaptılar. Bunların dışında sevindirici gelişmeler de yaşandı. Son İstanbul seçimlerinde 18-25 yaş arasındaki gençlerin büyük çoğunluğunun CHP'ye oy vermesi, Türkiye'de ilk kez oy kullananların yüzde 62'sinin partimize oy vermesi, gençlerin partimize olan desteğini gösteriyor. Kemal Kılıçdaroğlu'nun İyi Parti ve Saadet Partisi ile kurduğu Millet İttifakını güçlendirmek, diğer partiler ile Millet İttifakını 'Büyük Türkiye İttifakı'na dönüştürmek için hep birlikte çalışacağız. Genel kurulumuzun Muğlamıza hayırlı olmasını diliyorum. Buradan çıkacak sonucun genel merkez ve parti politikalarımızın oluşmasına da katkı sağlayacağına yürekten inanıyorum" dedi.

SÜLEYMAN GİRGİN: "BİR OYUN ÖNEMİ VAR"

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girign, "Bizler bir aile olarak kendi içimizdeki eleştirileri alçak sesle, ancak yaptığımız doğru işleri yüksek sesle dillendirmek durumundayız. Çünkü Türkiye yüzünü CHP'ye döndü. Bu süreç bizim için çok önemli. Bu süreçte herkesi kucaklamaya ihtiyacımız var. İnsanlar iktidara susamışsa bir oyun çok önemi var. Parti büyüklerimizi önemsiyoruz. Biz siyaseti onlardan öğrendik. Elbette partimizde çok önemli yerleri var. Fakat bizimle yol arkadaşlığı yapan insanlar, 'Ben belediye başkanı olamadım, ben milletvekili olamadım diyerek başka partinin adaylarını destekliyorlarsa benim diyecek bir şeyim yok. Nedir bu kişisel hırs. Partimiz bunların gereğini tabiki kendi içinde yapacak. Tabiki bizlerde öz eleştiri yapmalıyız. Hatalarımızı önümüze koymalıyız. Biz büyüklerimizden bunu öğrendik" diyerek iktidarın politikalarını eleştirdi.

MÜRSEL ALBAN: "31 MART'TA İHANET EDİP PİŞMAN OLANLARA KAPILARIMIZ AÇIK"

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, partiye emek veren herkese teşekkür etti. Alban, "Kongrede beni uyku bastı diyenler var. Ben sizi kendinize getireceğim. Partimizin ve ülkemizin geleceği ile ilgili düşüncelerini aktaran herkese teşekkür ediyorum. Hepimiz eleştireceğiz. Fakat en büyük eleştiriyi tek adama yapacağız. Muğla'da 31 Mart'ta nasıl çalıştığımızı biz biliyoruz. Fethiye'de 2 yıl sonra bir özlemin giderildiği bir belediyecilik yapılıyor. Hatalarımız tabiki var. Fakat çözüm burada. Çözüm bizde. 31 Mart'ta başka partiler peşinde koşanlar bize 3-4 belediye kaybettirdiniz. Çok mu mutlusunuz? Sokakta çalışmayıp danışma kurulunda, kongrelerde konuşanlar, burada nutuk atanlar çok mu mutlusunuz. Biz kazandık siz kaybettiniz diye birşey yoktur. Türkiye'deki bütün yağmacıların gözü Muğla'da. Bu memlekete sahip çıkmamız lazım. Muğla'ya sol devrimci Cumhuriyet Halk Partililer sahip çıkacak. Ben ihanet edipte bizden olanlara sesleniyorum. Pişman olduysanız eğer partimizin kapısı sizlere açıktır. Biz Muğla'da birleştiren olmalıyız. Parti içi çekişmeleri ırkçılığa dökenler bizim partimizden değildir. Bir mücadele yaşanır. Bunlar karşı karşıya gelmek değildir. Bunlar CHP'nin iktidara gittiği yolda en iyi yönetimi belirlemektir" dedi.

BURAK ERBAY: "GENÇLER BİZİM YAŞADIĞIMIZ HEYECANLARI YAŞAYAMIYOR"

'Tek adam rejiminin ülemizi getirdiği uçurum ortada' diyerek iktidarı eleştiren Milletvekili Burak Erbay, "İzmir'de şuan çarşaf liste ile seçime gidiliyor. Birçok ilde birden fazla aday var. Bu heyecanları yaşamamız lazım. Muğla'da ne il kongreleri yaşandı. Bizim gençlerimiz bu heyecanı yaşayamıyor. Bu heyecan bize her yerde ihtiyaç" ifadelerini kullandı.

OSMAN GÜRÜN: "2020 UĞURSUZ DEĞİL, UĞURSUZLUK BAŞIMIZDA"

Son konuşmayı yapan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, "Belediye başkanlarımızl beraber yürüyoruz. Fethiye'yi 25 yıl sonra aldık. Turizm ilçelerimizi aldık. Buradaki nüfusla Muğla'nın yüzde 70'ine hizmet veriyoruz. Büyükşehir olarak tüm Muğla'ya hizmet veriyoruz. Ben belediye başkanlarının bir yıldaki çalışmalarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Herkesin içinde bir takım duyguları var. Ben konuşan herkese kongremize yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Bu bize eksi değer getirmez. Her konuşmacı büyük bir olgunlukla eleştirilerini yaptı. Artık bizim birbirimizi kırmaya değil, birlikte yürümeye ihtiyacımız var. Ülkemizdeki kaostan sonra elimizde sağlam kurum kalmadı. Tüm değerlerimiz erozyona uğratıldı. 2020 uğursuz gelmedi. Zaten uğursuzluk başımızda" dedi.

Gürün, "İktidarın kendi tabanı olmuyor demeye başladı. Fakat en büyük problem ayrılmaya niyetli kişinin nereye gideceği. Bizim o seçmenin oylarını almamız için güven yaratmamız lazım. Tam olarak bize güvenemiyor. Bu güveni oluşturmaktan başka şansımız yok. Türkiye'nin en büyük yoksunluğu güven sorunu. Kimse kimseye güvenmiyor. Ülkede huzur yok" diye konuştu.

"50+1 İÇİN HEP BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ"

Başkan Gürün, "Biraz rüzgar çıktı. Evin çatısı uçtu. Fakat yapı yerinde duruyor. Hasar tespiti yapıldı. Herkesin ihtiyaçlarını yerine getiren bir sistem yok. Biz Muğla'da altı belediye başkanımızla birlikte, ben de ak saçlı olarak beraber yan yana sizlerin başını öne eğmeden, yerel hizmetle partimize büyük katkılar yapacağız. Biz bunu sözünü verdik. Bundan sonra benim görevim iktidara yürüyüş için herkesle birlikte ir oy fazla alabilmek için çaba harcamak olacak. Ayrıca ittifak şart. Muğla'da zor olsa da bunu yaptık. Yerel seçimlerde bize en büyük katkıyı Recep Tayyip Erdoğan yaptı. İyi Parti ve Saadet Partisi'ni yanımıza alarak hayal edilmeyecek bir birliktelik oluşturduk. Bunu çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Bu ittifakın bozulması için araya kılçık atmaya çalışıyorlar. Bizler genel merkezimizin politikalarına göre 50+1 için hep birlikte çalışacağız" dedi.

ZEYBEKOĞLU'NUN YÖNETİM KURULU

Adem Zeybekoğlu başkanlığındaki CHP Muğla İl Başkanlığı Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Müge Yenisu Girenis, Uzay Kocabaş, Yağmur Türkel, Ahmet Çağdaş Sezer, Önder Oktay Arslan, Gizem Sayar Özcan, Musa Eraslan, Semahat Berber, Erol Kömürcü, Kemal Özler, Nihal Yılmaz, Ramazan Öntaş, Ramazan Pehlivan, Mümtaz Özçelik, Pelin Özbozdağ, Yusuf Güven, Halil Kocabaşoğlu, Neriman Seçer.

ERDOĞAN’DAN ‘İSRAİL’LE TİCARET’ SORUSUNA FLAŞ CEVAP ERDOĞAN’DAN ‘İSRAİL’LE TİCARET’ SORUSUNA FLAŞ CEVAP