Muğla'da torpil talebini reddetmesi ile baskıya uğradığı iddia edilen Olgunlaşma Enstitüsü Müdür Vekili Hüdayi Baş kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti. Baskı yaptığı iddia edilen Müdür Pervin Töre'nin görevden alınmasının ardından CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin açıklama yaptı. Konuyla ilgili 10 Eylül 2020’de soru önergesi vererek süreci takip ettiğini söyleyen Girgin, "Hüdayi Baş soruşturmasının sonuna kadar üzerine gidilmesi, sorumluların hukuk önünde hesap vermesi gerekiyor. Hüdayi Baş'ın şahsında, liyakati esas alan, alnının akıyla görev yapan eğitimcilerimizi saygıyla selamlıyorum" dedi.

"SONER KAYA VE MUHAMMER CİHAN HAKKINDA SORUŞTURMA İZNİ VERİLDİ"

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin şu ifadeleri kullandı: "Muğla Olgunlaşma Enstitüsü Müdür Vekili Hüdayi Baş 8 Eylül 2020'de geçirdiği kalp krizi sonucu öldü. Baş’ın ölüm nedeninin İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre’nin, Baş’tan enstitüye sınavla alınacak kişilerle ilgili torpil talebinde bulunduğu, bunu yerine getirmeyen Baş’a baskı yaptığı ve Baş’ın kalp krizi geçirmesinin bu nedenle olduğu iddia edilmişti. Dün, Muğla Valiliği, MEB Maarif Müfettişleri tarafından düzenlenen ön inceleme raporunun ardından Pervin Töre görevden alındı, Baş’a baskı uyguladığı belirtilen Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü Soner Kaya ve Menteşe İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Muhammer Cihan hakkında da soruşturma izni verildi."

"HÜDAYİ BAŞ GİBİ ALNININ AKIYLA GÖREV YAPAN EĞİTİMCİLERİMİZİ SELAMLIYORUM"

Girgin şunları söyledi: “Hüdayi Baş soruşturmasında sonuna kadar gidilmesi, sorumluların hukuk önünde hesap vermesi gerekiyor. En temelde, eğitim sistemimizi liyakat esasına göre yeniden düzenlemeliyiz. Siyasi saiklerle yapılan torpil gibi uygulamalar çocuklarımızın geleceğini çalmaktadır. CHP’nin liyakat üzerine uzun zamandır vurgu yapmasının nedeni budur. Temel amaç eşit koşulların sağlanmasıdır. Bunun için de eğitim yöneticiliği sistemimizi acilen siyasallaşmış kadrolardan arındırmalı, liyakati esas alan bir modele dönüştürmeliyiz.”

Son olarak, demokratik eşit ve katılımcı bir eğitim sisteminin CHP’nin temel hedeflerinden biri olduğunu vurgulayan Girgin, “Ancak böyle bir sistemi hayata geçirirsek, AKP’nin yarattığı siyasal çürümenin eğitim sistemi üzerinde yarattığı tahribatı yok edebiliriz. Hüdayi Baş gibi yiğit insanlar olmasa; esasen vatandaşa hizmet kapısı olan kurumlarımız tamamen iktidarın arpalığına dönecek. Hüdayi Baş'ın şahsında, liyakati esas alan, alnının akıyla görev yapan eğitimcilerimizi saygıyla selamlıyorum.” dedi.

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin konuyla ilgili 10 Eylül 2020’de soru önergesi vermiş, 3 Kasım 2020’de Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmelerinde de bu konuyu Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a aktarmıştı. Selçuk da cevabında “Bakanlığımız Maarif Müfettişlerince inceleme/soruşturma başlatılmış olup halen devam etmektedir” demişti.



Kaynak: Altar Zeyhan

CHP'YE GEÇEN BELEDİYE O GAZETE ABONELİKLERİNİ İPTAL ETTİ CHP'YE GEÇEN BELEDİYE O GAZETE ABONELİKLERİNİ İPTAL ETTİ