DEVA Partisi Menteşe İlçe Başkanlığı'nın 1. Olağan Genel Kurulu, Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi'nde yapıldı. Yoğun katılımın olduğu kongre, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başladı.

Tek liste ile gidilen seçimde başkanlığa seçilen emekli öğretmen Hüseyin İlker Altınsoy, "Yeni bir siyaset anlayışı ile yola çıktık. Tüm kadrolarımızla, hemşerilerimize bu siyaset anlayışıyla hizmet edebilmek için buradayız. Gençlerimiz ülkemizin hem geleceği hem de bugünüdür. Dinamizmi ve gücü, hayal ettiğimiz özgür, adil ve demokratik Türkiye’nin güvencesidir. Maalesef gençlerimiz mutsuz, gençlerimiz umutsuz. Bu şehrin gençleri refah içinde, adil ve eşit bir yönetim ile yaşamayı hakkediyor. Bizler, gençlerimize çözümlerimizle geliyoruz. Biz artık ülkemizde hoşgörünün, umudun, sevginin dili konuşulsun istiyoruz ve onları en iyi konuşanlar kadınlardır" dedi.

Başkan Altınsoy, partilerinin hedefinin kadınları üretken ve her alanda söz sahibi konuma getirmek olduğunu belirterek, "Kadının toplumdaki yerinin güçlendirilmesi, ailede, ekonomik sistemde ve siyasi alanda emeğinin ve rolünün karşılığını bulması ana amacımızdır. Engellilerin haklarının tanınmasını, eşit vatandaşlık ilkesinin bir gereği olarak görmekteyiz. Engelli vatandaşlarımızın tüm haklarına sahip çıkıyor, destekliyor ve onları da siyasete davet ediyoruz. Bu şehrin sorunları var, bunları görmezden gelemeyiz. Türkiye’nin en uzun şeridine sahip Muğla’mızdan elde edilen kazancın bu şehir için harcanması gerekmektedir. İlimizin her ilçesinde otopark ve altyapı sorunlarını her gün, yaşayarak görüyoruz. Tarım, ilimizin gözbebeği durumunda, fakat ürünlerimizin işlenmesi ve hak ettiği fiyattan satılması gerekmektedir. Muğla’mızda her siyasetçi bunun sağlanması için mükelleftir. Bir diğer önemli konu işsizliktir. İşe ihtiyacı olan vatandaşlarımıza kalıcı istihdam yaratılması gerekmektedir. Bizler kadro hareketi olan bir partinin mensuplarıyız. Kadromuzla, şehrimize hizmet etmeye, demokrasimizi ileri taşımaya hazırız ” diye konuştu.

Altınsoy'un yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu:

İYİ PARTİ ORTACA'DA SKANDAL İYİ PARTİ ORTACA'DA SKANDAL

“Güllü Kocasarı Özen, Elif Ertan, Mehmet Küçükler, Ceyda Çiçek, Yusuf Mert Yılmaz, Mehmet Gökbel, M. Serkan Özçelik, Özay Akay, Alim Korkmaz, Fırat Deniz, Türkan Tekelioğlu, Ömür Cıvgın, Gülcan Özdemir, Nazım Çelik.”



Kaynak:Cavit Akgün