Cumhuriyet Kadınları Derneği’nin 'Taliban yönetimini tanıyoruz' bildirisini de savunan Perinçek, bildiriyi eleştiren kadın örgütlerine de tepki gösterdi. Perinçek "Anti emperyalist, halkçı ve Atatürk devrimciliğine yakışır bir bildiri. Mor kadın örgütleri Afganistan'ın kurtuluş savaşına çamur atan bildiriler yayınladılar. Sen kimsin? İstediğin kadar tanıma. Senin efendin olan ABD, Almanya ve Fransa, Afganistan'ı eşek gibi tanıyacak" dedi.
Perinçek, Ulusal Kanal'daki "Çıkış Yolu" programında konuştu ve Taliban'a verdiği desteği devam ettirdi. Türkiye'nin Afganistan'ı tanıması gerektiğini dile getirdi.

ÖZGÜR ÖZEL İLE ERDOĞAN GÖRÜŞME KARARINDA SON DURUM ÖZGÜR ÖZEL İLE ERDOĞAN GÖRÜŞME KARARINDA SON DURUM

Taliban yönetiminin, özellikle ABD tarafından 'Eşek gibi tanınacağını' dile getire Perinçek, "Herkes Taliban yönetimini tanır. Çin'i Amerika 1971'e kadar tanımayacağım dedi, eşek gibi tanıdı. Bunu, Afganistan'ı da eşek gibi tanıyacak. Eşek kavramını bilerek, altını çizerek, seve seve, düşünerek seçiyorum" şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Kadınları Derneği’nin 'Taliban yönetimini tanıyoruz' bildirisine de destek olan Perinçek, bildiriyi eleştiren kadın örgütlerine de tepki gösterdi. Perinçek "Anti emperyalist, halkçı ve Atatürk devrimciliğine yakışır bir bildiri. Mor kadın örgütleri Afganistan'ın kurtuluş savaşına çamur atan bildiriler yayınladılar. Sen kimsin? İstediğin kadar tanıma. Senin efendin olan ABD, Almanya ve Fransa, Afganistan'ı eşek gibi tanıyacak" dedi.

"TÜRKİYE'NİN DE TANIMASI LAZIM"


Perinçek, Türkiye'nin de Taliban'ı resmi olarak tanıması gerektiğini aktararak "Bakın ben hükümete şunu öneriyorum; Afganistan'ı tanısınlar, Afganistan da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni tanısın" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: T24