"Anayasa’nın ilk dört maddesinin değiştirme fikri CHP’nin ve dolayısıyla tüm CHP’lilerin ifadesi midir, yoksa Kılıçdaroğlu’nun kişisel fikri midir?" diyen Erdoğan, "Bu CHP’nin kurumsal iradesi ise ortada ülkemiz açısından çok vahim bir sorun var demektir. Çünkü bu durumda CHP Anayasa gibi temel bir konudan başlayarak tümüyle HDP’nin vesayetine girmiş demektir. Yok eğer bu Kılıçdaroğlu’nun kendi görüşüyle bu durumda da partisinin politikalarından farklı bir ajandaya farklı bir siyasetçiyle karşı karşıyayız demektir" ifadesini kullandı.

Erdoğan, grup toplantısı sırasında Kılıçdaroğlu'nun 2015 senesindeki tartışma yaratan Anayasa'nın ilk dört maddesine ilişkin ifadelerini kullandığı Banu Güven programını yayımladı.

OLAN İŞE ALINAN İŞÇİLERE OLDU! OLAN İŞE ALINAN İŞÇİLERE OLDU!

Erdoğan, CHP'li İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyelerini  de hedef aldı.

"Ankara, İstanbul büyükşehir belediyelerini kazandınız. Asfaltlarını yenileyemiyorsunuz, asfaltlarını. Çukurlardan geçemiyoruz. Nerede belediye?" sözlerini kaydeden Erdoğan, suların da akmadığını iddia etti.

Erdoğan, Millet İttifakı ortağı İyi Parti'nin Genel Başkanı Meral Akşener'in "Cumhurbaşkanlığı'na değil Başbakanlığa adayım" açıklamasını, CHP'nin HDP ile "üstü kapalı" gerçekleştirdiği ortaklığa bağladı.

"HDP'nin Millet İttifakı'nın ortağı olduğu inkârı mümkün olmayan bir gerçek. İyi Parti'nin bu gerçeğe kör, sağır kalarak kendi konumunu korumaya çalışması artık sürdürülebilir değildir. Bu partinin başındaki hanımefendinin cumhurbaşkanlığından vazgeçip başbakanlığa talip olması da esasen bu trajik komik görüntüyle ilgilidir. HDP tarafı hanımefendinin cumhurbaşkanlığı adaylığını asla kabul etmeyeceğini zaten açıklamıştır. Yani bir anlamda HDP Millet İttifakındaki gizli ortaklık hakkını kullanarak bu hanımefendiyi veto etmiştir" şeklinde konuşan Erdoğan, "Türkiye'nin CHS ile yönetildiği bundan sonra da aynı sistemle yönetilmeye devam edeceği gün gibi aşikarken hayali bir makama talip olunmasının gerisinde bu vetonun bu dayatmanın sineye çekilmesi vardır" dedi.

Kaynak: T24