Gazeteci Yazar Ferhat Aydoğan’dan genç siyasetçi yorumu;

Çok yaygın bir görüş var. Bu görüşü şöyle özetleyebiliriz: Siyasette başarılı olabilmek için halkın eğilimlerini iyi bilmek ve ona göre davranmak gerekir.Bu anlamda Kahramanmaraş Deva Partisi İl Başkan Yardımcılığı görevini layıkı ile yapan Turgut Sezal ile yaptığımız söyleşide; Aşağı yukarı bütün kesimler tarafından paylaşılan bu düşünceye göre halkın eğilimlerine uygun hareket etmeyen partiler başarılı olamazlar. Halkın eğilimleri yerine sık sık halkın değerleri, halkın yaşama tarzı gibi ifadeler de kullanılıyor. Halk nasıl yaşıyorsa politikacılar da öyle yaşamalı, diyenler bile var. Turgut Sezal’ı çok yakın arkadaşı ve kendisi gibi genç olan başarılı iş insanı Can Aslankaya’dan tanırım. Hani derler ya bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim.

Turgut Sezal ile ilk sohbetimizde; Siyasetin zor bir süreç olduğunu, birçok konuda fedakârlık gerektirdiğini bildiğini söyleyen Turgut Sezal, “Hedeflerim, ideallerim için siyasete giriyorum. Yaşadığım kente, ülkemize, insanımıza hizmet etmek için siyasete atılmak istedim. Beni kendi saflarına alan DEVA Parti’li kardeşlerime teşekkür ediyorum” dedİ.

Başarılı genç iş adamı Turgut Sezal, siyasi arenaya geçerken DEVA Parti'yi tercih etmesinin nedenlerine de değindi. DEVA Parti'yi siyasi ve ekonomik çizgisi, demokrasiye bağlılığı, iyileştirilmiş parlamenter sistem hedefi, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlılığı gibi nedenler ve tüzüğünde ortaya koyduğu hedefler nedeni ile tercih ettiğini belirten Sezal, "Kendimi, ülkesine, milletine bağlı çizgisiyle siyaset yürüten DEVA Parti'ye yakın hissettiğim için buraya geldim" diye konuştu.



HABER / KAYNAK : Gazeteci Ferhat Aydoğan

KILIÇDAROĞLU'NDAN ÖZGÜR ÖZEL'E ZEHİR ZEMBEREK SÖZLER KILIÇDAROĞLU'NDAN ÖZGÜR ÖZEL'E ZEHİR ZEMBEREK SÖZLER