Kongrenin açılışında konuşan Ak Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, "Bu salonda bulunan her bir dava arkadaşıma teşekkür ediyorum. Bugün delegelerimizin taktiri ile elimizden geleni yapacağımız sözünü veriyorum. Muğlalı hemşerilerimizi hizmetsizliğe mahkum eden beceriksiz yerel iktidarı yeneceğiz. 31 Mart ruhunu çoğaltmamız gerekiyor. Muğla'nın 50-60 yıllık kaderini değiştireceğiz. Muğla'yı sevmenin yolu Muğlalı olmayı şart koşmak değildir. Sonradan bu topraklara gelerek bu topraklara hizmet etmekte en büyük Muğlalılıktır" dedi.

Ak Part Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, 7 belediye başkanı ile birlikte Ankara'da Muğla için yoğun tempoyla çalıştıklarını söyledi. Gökcan, yerel seçimlerde Muğla'da büyükşehiri almak istediklerini belirtti. Milletvekili Mehmet Yavuz Demir ise, Ak Parti'nin Cumhur İttifakı ile giderek güçlendiğini, ittifakın tüm engellere rağmen durdurulamayacağını dile getirerek Muğla için Ankara'da yaptıkları çalışmalara değindi.

Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, Ak Parti'nin çok uzun süredir iktidarda kaldığını, vatandaşın bu görevi bu kadar uzun süredir Ak Parti'ye vermesinin nedeninin hizmetle ilişkili olduğunu, başka yerlere hizmet edenlere milletin şans vermediğini dile getirdi. Canikli, "Millet kendisini unutanı gönderiyor. Biz 19 yıldır iktidarsak bu hareket halka hizmet ediyor" ifadelerini kullandı. Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş ise, Muğla'da Ak Parti'nin son yerel seçimde başarılı olduğunu vurguladı.

ERDOĞAN KONGREYE TELEKONFERANS İLE KATILDI

ERDOĞAN'DAN İSRAİL İDDİASINA İLK TEPKİ ERDOĞAN'DAN İSRAİL İDDİASINA İLK TEPKİ

Kongreye telekonferansla katılarak konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gençlerin heyecanı ile emektarların tecrübesini aynı noktada birleştirerek geleceğe yürüyoruz. Biz gücümüzü bu salonlardaki yapılardan alıyoruz" diyerek, Muğla'ya bağlanıp Kadem Mete, kadın kolları ve gençlik kolları başkanlarına söz vererek kongrenin hayırlı olmasını diledi.

GÖÇER'İN LİSTESİ KABUL EDİLMEDİ

Kongrede Elvan Göçer'in listesi bazı eksikler gerekçe gösterilerek kabul edilmedi. Göçer kongre binası önünde yaptığı açıklamayla tepkisini göstererek, "Ak Parti Muğla'da istifalar kapıda" dedi. Tek liste ile gidilen seçimde Kadem Mete yeniden İl Başkanı seçildi.



Kaynak: Altar Zeyhan