CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında önceki gün toplandı. MYK’nın en önemli gündem maddelerinden birini Bingöl’de bir şehit yakınına küfür etmesinin ardından İYİ Parti Grup Başkanvekilliği görevinden istifa etmesi istenen Lütfü Türkkan oluşturdu. Türkkan’ın şehit yakınına küfür etmesine tepki gösteren ve bu davranışı onaylamanın mümkün olmadığına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, yaşanan olayı ise provokasyon olarak yorumladı. Kılıçdaroğlu, MYK üyelerine bu konuda uyarılar yaptı.


LİNÇ GİRİŞİMİ VİDEOSU HATIRLATMASI


Türkkan’a tepki gösteren vatandaşın İzmir’de yaşadığının tespit edildiğini ve Meral Akşener’e tepki göstermek için özel olarak Bingöl’e geldiğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, daha önce Rize’de Akşener’e yönelik provokasyon girişimini de hatırlattı. Ankara’nın Çubuk ilçesinde kendisine yönelik linç girişimini de hatırlatan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu linç girişiminin görüntülerini grup toplantısında izlettirdiğini belirten Kılıçdaroğlu, “AKP bu saldırıyı sahiplendi. Saray yönetimi, ekonomik sorunlar arttıkça dikkatleri başka yöne çekmek için çaba harcıyor. Bingöl’de yaşanan olay AKP’nin bu tür provokasyonlara daha sık başvuracağını gösteriyor” dedi.

ÖZGÜR ÖZEL İLE ERDOĞAN GÖRÜŞME KARARINDA SON DURUM ÖZGÜR ÖZEL İLE ERDOĞAN GÖRÜŞME KARARINDA SON DURUM


Kılıçdaroğlu, aynı zamanda örgütlerden ve yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcılarının da bu tür provokasyonlara karşı il ve ilçe örgütlerini uyarmalarını talep ederek bu konuda gerekli önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı.

Kaynak: T24