İYİ PARTİ ORTACA'DA SKANDAL İYİ PARTİ ORTACA'DA SKANDAL

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, FOX TV'de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat'in programına konuk oldu. Bakanların rüşvet aldığı iddiasıyla yürütülen 17-25 Aralık soruşturması sırasında istifa eden eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın  "Dosyamda ne varsa, hem tapeler hem teknik takip doğrudur hem de benim telefon konuşmalarım A’dan Z’ye kadar doğrudur" ifadelerini yorumlayan Kılıçdaroğlu, "Söyledikleri 2013 yılındakinden söylediklerinde farklı değil aslında.Erdoğan Bayraktar’ın kızdığı nokta şu, beni diğer 3 bakanla yan yana koyuyorsunuz. Bir şey varsa ben görevi kötüye kullandım diyor, onlarınki rüşvet alma diyor" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamasında yer alan ifade şöyle:

Hem iktidara hem de erken seçime hazırız. Böyle bir ortamda yaşanmaz. Haksızlık ediyoruz vatandaşımıza. Bu ortamı bitireceğiz. Sanıyorlar ki adalet bina ile gerçekleşiyor. Bugüne kadar FETÖ'nün siyasi ayağını neden ortaya çıkarmadınız?  Bütün ayakları ortaya çıktı, nerede bunun siyasi ayağı. Neden Bahçeli sormuyor? Devlet yönetilmiyor, devlet saraya mahkum edilmiş gibi. "Ben her şeyi yaparım" diyor. 

"MİLLET İFFİTAKI BELİRLEYECEK"

Cumhurbaşkanlığı’nı kişiye indirgemek kadar yanlış bir şey yok. Önce şunu düşünmeliyiz, bu ülkeye nasıl bir cumhurbaşkanına ihtiyacı var? Önce kuralları koymalıyız. Temiz biri olacak, vatandaşlar arasından ayrım yapmayacak, nefsine hakim olacak, 'güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmeyeceğiz' demeyecek. Aday olacak kişinin devleti bilmesi gerek. Bilen bir insan kurumları geleneklerini bilir.  Bizim adayımızı ittifak belirleyecek. Bu konu erken bir konu. 

Gençlere güzel müjdelerim olacak ama önümüzdeki günlerde."

Kaynak: T24