AKŞENER, ORTACA’DA PARTİSİNİN ADAYI GİBİ İLGİ GÖRMEDİ AKŞENER, ORTACA’DA PARTİSİNİN ADAYI GİBİ İLGİ GÖRMEDİ

CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Toplantıda gündeme dair değerlendirmeler yapan Kılıçdaroğlu, hukuka aykırı işlemlere imza atan bürokratlara yaptığı uyarıyı bir kez daha tekrarladı. Bürokratların bir kısmının Cumhurbaşkanlığı baskısına boyun eğerek hukuk dışı işlemlerin altına imza attığını baktaran Kılıçdaroğlu, 18 Ekim tarihi itibariyle tüm memurların yapmış oldukları işlerden sorumlu olacağını vurguladı.


ERDOĞAN HATIRLATMASI


"18 Ekim son gün" uyarısından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bu bir vesayet çağrısıdır" dediğini ancak kendisinin muhalefetteyken memurlara yasaları anımsatarak uyarı yaptığına dikkat çeken Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:


"Milletimiz kim darbeci, kim vesayetçi farkında. Türkiye'de iktidarın değişmesine çok az bir süre kaldı. Biz çağrımızı yaptık. Bugünden itibaren memurlar, kanun dışı işleri emir olarak algılamamalı."


Merkez Bankası ziyaretini de değinen Kılıçdaroğlu, Başkan Şahap Kavcıoğlu ile yaptığı görüşmenin detaylarına dair değerlendirmeler yaptı. Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası'nın kurumsal kimliğine saygı gösterilmesi gerektiğini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müdahalelerinin dövizin yükselmesine neden olduğunu belirtti.

Kaynak: T24