Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun kulis haberine göre, iktidar cephesi, yüzde 7’lik seçim barajının erken seçimle ilgili olmadığını vurgulayarak barajın uygulanması ile beraber “partilerin seçim hamlelerinde de çok farklı değişiklikler yaşanacağını” hesaplıyor. Böylece “küçük partilerin 2023 seçimlerinde domino etkisi yaratabileceği” seçeneği üzerinde duruluyor. “Yüzde 7’lik baraj önerisinin de iktidarın muhalefete şah hamlesi çektiği” belirtiliyor.

ERDOĞAN, TOPLANTI SONRASI NELERİ AÇIKLACAK? ERDOĞAN, TOPLANTI SONRASI NELERİ AÇIKLACAK?


İktidar kanadının tezine göre yüzde 7’lik seçim barajının uygulanması ile beraber, 2023 seçimleri öncesinde “büyük ihtimalle” DEVA ve Gelecek partileri “tek başına seçimlere gitmeyi” hedefleyecek. Son dönemde “HDP’nin doğu illerinde iyice oy kaybettiğini” düşünen iktidar cephesi, “bölgede HDP seçmeninin tercihini bu kez DEVA ve Gelecek partilerinden yana kullanmak isteyebileceğini” vurguluyor.


“Oylarının arttığını düşünen İYİ Parti’nin, milletvekilliği seçimlerinde CHP’den bağımsız hareket etmek isteyebileceği, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise ittifakta yer alabileceği” aktarılıyor.

Kaynak: Cumhuriyet