Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül Olağan Meclis Toplantısı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın başkanlığında gerçekleşti.

"KORONAVİRÜS ALMIŞ BAŞINI GİDİYOR"

Oturumda bir konuşma yapan CHP Mamak Belediye Meclis Üyesi Haydar Demir, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın vaka sayılarının tavan yaptığını açıkladığı Ankara için meclis gündeminde koronavirüse yeteri kadar yer verilmemesini eleştirdi.

MANSUR YAVAŞ'TAN HAKAN FİDAN'A TEPKİ: DERHAL BELÇİKA'YA GİDİN MANSUR YAVAŞ'TAN HAKAN FİDAN'A TEPKİ: DERHAL BELÇİKA'YA GİDİN

Sözcü'de yer alan habere göre; Demir, şu ifadeleri kullandı:

"Ankara yanıyor. Koronavirüs almış başını gidiyor. Bununla ilgili ne öneriniz var? Bununla ilgili ne yapıldı, ne yapılacak? Siz onlarla ilgili şeyler konuşun. Ankara halkı sizden bir şeyler istiyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi bununla ilgili salgının çıktığı ilk günden itibaren, henüz salgın yayılmamışken projelerine, çalışmalarına başladı. Bunlara köstek olmak yerine destek olmak, bir proje üretmek gerekiyor. 3-4 tane polemik konusu tartışıldı. ‘Berberler arasında ayrım yapılıyor’ diye tartışıldı. Sözün özü şudur. Ankaralılar bizi izliyor. Sizden Ankaralılar bir çare bekliyor. Bari bırakın köstek olmayı, destek olacak net şeyler söyleyin. koronavirüsle ilgili bir şeyler söyleyin."

"BU TOPLANTININ BİLE YAPILMAMASI LAZIM"

Sözü Haydar Demir’den devralan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise şunları söyledi:

"Koronavirüsten dolayı bu toplantının bile yapılmaması lazım. Belediye koronavirüsten kırılıyor onu söyleyeyim size. Belediyede alınan tedbirlerden dolayı değil. Daha bugün beni karşılayan koruma bir saat sonra corona çıktı. Mümkün olduğu kadar çabuk bitirelim meclisi."