Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

"Güney Sudan'da 1993 yılının Mart ayında çekilen bir fotoğraf insanlık vicdanını titremiş, pek çok tartışmalara yol açmıştı. Açlıktan bir deri bir kemik kalmış bir kız çocuğu yere yığılıp kalmış, onu takip eden bir akbaba da hemen arkasından ölüm anını beklemeye koyulmuştu. Her insanın hayatında bir kere de olsa gördüğü bu fotoğraf çekilirken BM yardım heyeti 1 kilometrelik uzaklıkta bulunuyordu. Bu fotoğraf karesi insanlığın tükendiği bir sınır noktasıydı.

Açlıktan bir deri bir kemik kalmış bir kız çocuğu barındığı kampına giderken takatsizlikten yere yığılmış, onu takip eden bir akbabada hemen arkasından ölüm anını beklemeye koyulmuştu. Muhtemelen her insanın hayatında gördüğü bu hazin fotoğraf çekilirken Birleşmiş Milletler Yardım Heyeti yaklaşık 1 km mesafede bulunuyordu. Fotoğrafı çeken şahıs, müdahalede bulunamamış, işini bitirdikten sonra olayın geçtiği muhitten ayrılmıştı.

Hayatı pamuk ipliğine bağlı o kızı gören Türk evladı, akbabanın başını ezer ya da kovalar, sonrada bu çocuğu aldığı gibi yedirir, giydirir, yardım severliğini gösterirdi. İç savaşlar, terör saldırıları, etnik rekabetler, sömürge oyunları, sipariş kutuplaşmalar, sertlik dozajı yüksek mücadeleler yüz milyonlarca insanın mahvına hizmet etmektedir.

CHP LİDERİ ÖZGÜR ÖZEL MUĞLA'NIN ÜNLÜ TATİL BELDESİNDE CHP LİDERİ ÖZGÜR ÖZEL MUĞLA'NIN ÜNLÜ TATİL BELDESİNDE

Dünya nüfusunun beşte birinin kazancı küresel gelirin yalnızca yüzde 2'si seviyesindedir. Buna karşılık en zengin yüzde 20'nin kazancı küresel gelirin yüzde 75'ine denk gelmektedir. Sürekli büyümenin sonlu bir gezenin ekolojik limitlerine çarpmadan nasıl ve ne zamana kadar devam edebileceği ciddi bir şekilde sorgulanmaya başlanmıştır.

'ENFLASYON CANAVARININ BAŞININ EZİLECEĞİ GÜNLERİ GÖRMEK YAKIN'

Küresel ekonomik faaliyet bugünkü ölçekteki gibi artmadı ve hiçbir zaman bugünkü gibi tehlikeli bir eşiğe dayanmadı. Bugünkü hayat pahalılığı, ekonomik sıkıntılar, salgın... Hepsi bütün dünyanın yaşadığı sorunlardır. Enflasyon canavarının başının ezileceği günleri en kısa zamanda mümkün olacaktır. Biliniz ki, her şeyin bir vakti vardır. Baki olanda da hayır olacaktır. Bir olacağız, birlikte hareket edeceğiz. Türkiye'yi taşa tutmaya, atılan her adımı sekteye uğratmaya çalışan karanlık muhalefet anlayışının kaybetmesi mukadderdir."

Türkiye'de geçici koruma statüsü ile bulunup asayişi bozanlar gözünün yaşına bakmadan sınır dışı edilmelidir. Türkiye onun bunun elinde oyuncak olamaz.

Kaynak: BirGün