OLAN İŞE ALINAN İŞÇİLERE OLDU! OLAN İŞE ALINAN İŞÇİLERE OLDU!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda sabah gergin başlayan İçişleri Bakanlığının bütçe görüşmeleri akşam da gergin şekilde sürdü. Soru cevap kısmına geçilmeden önce milletvekillerinin konuşması sırasında MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, “Selahattin Demirtaş bu ülkede teröristtir, şerefsiz bir pisliktir.” deyince HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, “Asıl siz teröristsiniz” şeklinde tepki gösterdi. Tartışmanın büyümesi üzerine MHP’li Kılavuz ile HDP’li Kaçmaz, birbirlerinin üzerine yürüdü. Bu sırada iki milletvekili arasında itişme yaşanırken diğer vekillerin araya girmesiyle tansiyon düştü.


Sonrasında söz alan HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, yaşananlara “7 yıldır buradayım, ilk kez fiziki saldırıyla karşı karşıya kaldık. Bunun önüne geçmezseniz faşizmi Meclis’e taşımış olursunuz. Faşizmi Plan Bütçe Komisyonu’nda yaşatmaya çalışanlara karşı da her türlü çabayı gösteririz” şeklinde tepki gösterdi.


Ardından söz alan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Silivri Emniyet Müdürü Hakan Çalışkan’ın intihar etmesinin ardından şüphelilerin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun oğlu Engin Levnet Soylu ile görüştüğüne yönelik iddiaları gündeme getirdi. Bu sırada İçişleri Bakanı Soylu, Başarır’a “Sen zehirli bir yılansın. Sabahtan beri yalan söylüyorsun” diyerek tepki gösterdi.


Bu sırada bir bürokratın çekim yaptığının fark edilmesi üzerine CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, bürokratın yanına giderek “Çekim yapamazsın, kaydı sil” dedi. Bakan Soylu, bu kez Tanal’a “Size ne, çeker silmezse ne olur” sözleriyle tepki gösterince bu kez, CHP ve AKP’li milletvekilleri arasında tartışma yaşandı. Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz, kavganın büyümesi üzerine toplantıya yarım saat ara verdi. Soylu, ara için salondan ayrılırken CHP’li vekillere dönerek “Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla buraya geldiniz, provoke ediyorsunuz” ifadesini kullandı. Bürokratın kayıt yapmasıyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP’li Mahmut Tanal, şunları söyledi: “TBMM Başkanlığının almış olduğu divan kararı var. Komisyonlarda ve genel kurula katılan kamu görevlileri kayıt alamaz. Cep telefonu ile dahi konuşamaz. Bürokrat kayıt yapıyordu, divan kararı var, komisyon başkanına söyledim.”
Bakan Soylu, milletvekillerinin sorularına cevaplarken CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’a tepki göstererek, şu ifadeleri kullandı:


“Bir hınç almak, bir rövanş almak, bir intikam almak üzere kurgulanmış bir mesai günüyle karşı karşıya kaldım. Artık yalan da değil bir cinnet hali olduğunu düşünüyorum. Öyle bir hırs bürümüş ki gözlerini, bizi öldürseler, bizi lime lime kıysalar, bizi boğsalar, bunun altını çizerek ve bilerek söylüyorum tatmin olmayacaklar. Bu sıralarda oturanlar Rahmetli Menderes’e aynısını yaptırdılar. Davul çaldırdılar idamında, sizin bu sırada oturanlar rahmetli Demirel’e aynısını yaptılar. Eşinin iç çamaşırını Türkiye’nin siyaset malzemesi haline getirdiler.”


Soylu’nun sözlerine üzerine Engin Özkoç, “Bir genel başkanının eşinin iç çamaşırını burada konuşamazsın. Ayıp, ayıp” sözleriyle tepki gösterdi. Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz da, “Tarihi bir analiz yapıyor, beğenmek zorunda değilsiniz” ifadesini kullandı. Soylu ise, “Kemal Kılıçdaroğlu bilerek burayı karıştırmak için azmettirici olarak göndermiştir” ifadesini kullanınca, CHP sıralarından “Utan, utan” sesleri yükseldi. Komisyon Başkanı, toplantıya bir kez daha ara verdi.

Kaynak: T24