Muhalefet cephesi, ekonomide iyi yönetim ilkelerini beraber belirleme kararı aldı.


Merkez Bankası’nın faiz kararından önce buluşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş için yürütülen çalışmada olduğu gibi altı muhalefet partisinin ortak bir ekonomi masası kurması gerektiği görüşünde anlaştığı bildirildi.

CHP'NİN KAZANDIĞI İLÇEDE MAZBATA AK PARTİLİ ADAYA VERİLDİ CHP'NİN KAZANDIĞI İLÇEDE MAZBATA AK PARTİLİ ADAYA VERİLDİ


DW Türkçe’nin haberine göre, CHP ve İYİ Parti kurmayları altılı ekonomi masasında CHP ve İYİ Parti’nin yanı sıra DEVA, Gelecek, Saadet ve Demokrat Parti’nin olacağını ve bu partilere davetin yapıldığını aktardı.
Bu dört partinin de CHP ve İYİ Parti’nin davetine olumlu yaklaştığı öğrenildi.


Muhalefet partileri, ekonomideki sorunları belli başlıklar altında toplayıp çözüm önerileriyle toplumun karşısına çıkmayı planlıyor.


Bunun ekonomik kriz nedeniyle AKP ile MHP’den kurulu Cumhur İttifakı dışında seçenek arayan kesimleri rahatlatacağını düşünen muhalefet cephesi, halkla buluşmalarını kesintisiz sürdürmeyi ve bu buluşmalarda ekonomiye çözüm önerilerini tek tek anlatmayı hedefliyor.


ASGARİ ÜCRET VE EYT


CHP ve İYİ Parti’nin öncelikli gündeminde, vergi ve sigorta kesintilerinin ardından asgari ücretlinin eline geçen 2 bin 825 liralık ücretin 4 bin lira seviyesine yükseltilmesi ve emeklilikte yaşa takılanların (EYT) sorunlarına dönük iktidar üzerindeki baskının artırılması yer alıyor.


CHP ve İYİ Parti’de yapılan çalışmaya göre gelir vergisi, SGK işçi payı, işsizlik sigortası primi payı ve damga vergisi kesintilerinden sonra asgari ücretlinin eline bugün 2 bin 825 TL geçiyor.


Kesintilerin 752 TL’yi bulduğunu, bu kesintinin yapılmadığı durumda asgari ücretlinin eline 3 bin 577 lira geçeceğini hesaplayan CHP ile İYİ Parti, asgari ücretin bugün 4 bin lira seviyesine çıkarılmasında ısrar ediyor.
İki partinin asgari ücretin artırılması isteğine Saadet, DEVA, Gelecek ve Demokrat Parti de destek veriyor.


Kaynak: DWTurkce