Temmuz 2019’da göreve başlayan Uysal, gece yarısı Resmi Gazete’de yayınlanan kararla görevden alınmış yerine Naci Ağbal getirilmişti. CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Merkez Bankası Yasası’nın, Türk Lirası’nın ‘onuru ve değeri’nin ve hukukun ‘sıfırlandığını’ ifade etti.

CHP’nin bir diğer İstanbul milletvekili Mehmet Bekaroğlu da “Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Merkez Bankası başkanı dayanmıyor” ifadesini kullandı.

CHP Parti Meclisi üyesi Eren Erdem, Twitter’daki paylaşımında, şunları yazdı: “Piyasa kurallarına göre davrananı görevden alır. Sarayın kurallarına göre davrananı da görevden alır. İyisi mi kapatın Merkez Bankası’nı… Nasılsa bir işe yaramıyor artık; rezervi de bitti… Az kaldı dostlar! İlk seçimde tüm bu kepazelik son bulacak… Türkiye normalleşecek…”

‘Dört Yılda Üç Atama’

Eski AKP milletvekili ve Gelecek Partisi Dış Politika Başkanı Kani Torun, tepkisini Twitter’dan gösterdi: “Görev süresi beş yıl olan Merkez Bankası başkanlığına dört yılda üçüncü atama. Herhalde ekonominin durumunu anlamak için başka bir göstergeye ihtiyaç yok.”



Kaynak: Diken

CHP'YE GEÇEN BELEDİYE O GAZETE ABONELİKLERİNİ İPTAL ETTİ CHP'YE GEÇEN BELEDİYE O GAZETE ABONELİKLERİNİ İPTAL ETTİ