Diken’den Altan Sancar’ın haberine göre; Erdoğan ile Karamollaoğlu’nun görüşmesi saat 15.00’te başladı ve 2 saat 20 dakika sürdü. Erdoğan’ın görüşme başlangıcında Karamollaoğlu’na oturacağı yeri göstermesi ve çekilen kareler sosyal medyada tartışma yarattı.


Görüntülerde Erdoğan, Saadet Partisi liderine yanında duran ve görüştüğü isimleri ağırlarken kullanılan koltuk yerine, uzak mesafedeki koltuğu işaret ettiği anlaşılıyor. Görüntülere ilişkin Diken’e konuşan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya, şöyle dedi:


“Ev sahibi sayın cumhurbaşkanı ve kendi protokolünü uyguladı. Ancak diğer parti başkanlarına da bu protokol mü uygulanıyor bilemiyorum. Görüntüleri kamuoyunun takdirine bırakıyorum.”


Görüşme talebinin Saadet Partisi’nden geldiğini dile getiren ve Karamollaoğlu’nun tüm partilerin liderleriyle görüşmek üzere bir program yaptığını anımsatan Kaya, şu ifadelere de yer verdi:


“Bizim gündemimizde ülkenin ekonomik koşulları, içinde bulunduğumuz adalette ve hukuk alanında yaşanan sorunlar ve ülkedeki temel sorunlar vardı. Bu konuya ilişkin tüm siyasi parti liderleri ile olduğu gibi, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’la da bir görüşme gerçekleştirildi. Görüşme talebi tarafımızdan gitmişti.”

ERDOĞAN, TOPLANTI SONRASI NELERİ AÇIKLACAK? ERDOĞAN, TOPLANTI SONRASI NELERİ AÇIKLACAK?

Kaynak: Diken