Cumhuriyet Gazetesi'nden Selda Güneysu' imzalı habere göre Aydın’ın görüşmede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Rize’de protesto edilmesinden sonra sarf ettiği “Bunlar daha iyi günleriniz. Durun bakalım, başınıza daha neler gelecek” sözlerini anımsattığı belirtildi.


Aydın’ın daha sonra yazılı ifade de vereceği kaydedilirken Tufan’a, siyasi cinayetler yaşanabileceğine yönelik bazı eski istihbaratçılardan bu yönde duyumlar aldığını belirttiği aktarıldı.

ERDOĞAN'DAN İSRAİL İDDİASINA İLK TEPKİ ERDOĞAN'DAN İSRAİL İDDİASINA İLK TEPKİ


Aydın’ın Başsavcı vekiline “Türkiye’de bu tür siyasi cinayetler yaşanmasını beklemiyorum. Ancak eski istihbaratçılardan bu yönde duyumlar geliyor. Gazeteciler de siyasetin gergin ortamına işaret ederek köşelerinde bu tür iddiaları kaleme alıyor. Tüm bunlara bakarak, deneyimli bir siyasetçi olarak, öngörüde bulundum” ifadesini kullandığı söylendi.


Öte yandan Aydın’ın ifadesinde "terör örgütlerini de işaret ettiği, bunların Türkiye için tehdit oluşturmayı sürdüreceği ve bu tür örgütlerin ülkede kaos yaratmak amacıyla siyasileri hedef seçebileceği, iktidarın ise bu konuda dikkatli ve uyanık olması gerektiğini" belirttiği kaydedildi.

Kaynak: Cumhuriyet