Hürriyet Gazetesi Yazarı Fatih Çekirge, ismini vermediği CHP Muğla Milletvekilinin Cemal Metin Avcı tarafından öldürülen Pınar Gültekin'in babası Sıddık Gültekin'i arayarak davadan vazgeçmesi talebinde bulunduğunu yazmıştı. CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, konuya ilişkin düzenlediği basın toplantısında HTS (Telefon Kayıtlarını) dökümünü göstererek baba ile 1 dakika 56 saniye görüştüğünü, taziye dileklerini bildirdiğini açıklamış ve “böyle bir belge kayıt var ise milletvekilliğinden istifa ederim” demişti.

Daha önce CHP’li bir vekilden “davadan vazgeç” telefonu aldığını iddia eden Sıddık Gültekin Milliyet Gazetesinden Mehtap Gökdemir’e yaptığı açıklamada; “Açıklayacağım kimin bana söylediğini. Zaten kendini açıklıyor. Madem ki telefon açmışsın 1,5-2 dakika konuşmuşsun, doğrudur, zaten biz az ve öz konuştuk. Ben o kelimeyi duyunca beynimden vurulmuşa döndüm. Bana ‘davandan vazgeç’ demedi. Bana dedi ki; ‘ailesini rahat bırak’. Bizim Doğu ve Güneydoğu’da eskiden kalma ‘kan davaları’ var. Bunlar da tutuşmuşlar. Bu da galiba iyi niyetinden dolayı aracı olmaya çalıştı ama eline yüzüne bulaştırdı” ifadeleri yer aldı.

SÜLEYMAN GİRGİN: "TUTARSIZLIK VAR"

Sıddık Gültekin’in ifadelerinin ardından açıklama yapan CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin; “Her iki ifadeyi yan yana koyduğumuzda iki ifade arasında dağlar kadar fark var. Ortada bir çelişki ve tutarsızlık söz konusu. Ancak ben ‘aileyi rahat bırak’ diye bir ifade de kullanmadım. Kimse kızını yeni defnetmiş acılı bir babaya böyle bir şey söylemez, imada dahi bulunmaz. Benim de bu minvalde en ufak bir cümlem olmadı. Tekrar ediyorum, cenazenin ertesi günü arayıp sadece taziye ve üzüntü dileklerimi ilettim. Bir daha baba ile görüşmedim. Telefon kayıtları ortada. Benim ifademde değişen bir şey yok. Anlaşılan tutarsız açıklamalar devam edecek gibi gözüküyor. Bu iddialar asılsızdır, reddediyorum. Benim böyle bir diyaloğum olmamıştır" dedi.

YENİ BAŞKAN 270 İŞÇİYİ İŞTEN ÇIKARDI! NEDENİNİ BÖYLE AÇIKLADI YENİ BAŞKAN 270 İŞÇİYİ İŞTEN ÇIKARDI! NEDENİNİ BÖYLE AÇIKLADI



Kaynak: Altar Zeyhan