Dün CHP’li Özgür Özel, bir gazetecinin Peker’le Soylu arasında arabuluculuk yaptığını belirtmiş, sosyal medyada Özışık kardeşlerin adı ortaya atılınca Hadi Özışık, Özel’i ‘siyasi namussuzluk’la suçlamış ve “Ne Peker’le ne Soylu’yla böyle bir konuda konuşmam olmadı. Asla ve kat’a” demişti.

Bunun üzerine Peker, Twitter’dan art arda Hadi Özışık’la görüntülü konuştuğu iki video yayınlayarak şunları kaydetmişti: “Kıymetli dostlarım, İnternethaber sitesinin sahibi olan Hadi Özışık – Süleyman Özışık kardeşler en yakınları olan Süleyman Soylu’yla benim aramda aracılık yaptıklarını yalanlamışlar, söyleyen şerefsizdir demişler. Ben kimseye hile yapmam, ancak kendimi de rezil duruma düşürmem. 2) Anlatımlarımda ismi geçen herkesi uyarıyorum. Beni yalanlamayın, herkesi rezil ederim. Adam gibi dik duracağız. Yoksa yerle yeksan ederim!

Süperhaber.tv’ye konuşan Soylu, Özışık kardeşleri tanıdığını belirterek, “Yıllardır birlikte teşrik-i mesaide bulunduğumuz arkadaşlar bunlar, şaşkınım. Süleyman Özışık ile en son geçen yıl haziran ayında görüştüm, yakın zamanda Süleyman Özışık ile temasımız olmadı demişti.

Bu gelişmelerin ardıdan bugün sabaha karşı Twitter hesabından bir açıklama yayınlayan Hadi Özışık “Sayın Süleyman Soylu’nun benim üzerimden yıpratılmasından ötürü üzgünüm” diyerek bakandan özür dilemişti. Ancak bu özrü Özışık kardeşleri kurtarmaya yetmedi ve Bakan Soylu dün duyurduğu üzere kardeşler hakkında suç duyurusunda bulundu. Soylu, başsavcılığa sunduğu dilekçede de Özışık’la en son 20 Haziran 2020’de görüştüğünü yineledi. Ancak Soylu’nun 20 Haziran’dan sonra Süleyman Özışık’la TGRT Haber’in gündem özel yayınına katıldığı ortaya çıktı.

Soylu 23 Eylül 2020 tarihli programda Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, yayın koordinatörü Yücel Koş ve yine aynı gazetenin yazarı Özışık’ın sorularını yanıtladı. Soylu’nun Twitter hesabından katılacağını duyurduğu programın, Youtube’da kaydı da bulunuyor.

MHP'NİN A TAKIMINDA KİMLER VAR? MHP'NİN A TAKIMINDA KİMLER VAR?



Kaynak: www.diken.com.tr Fotoğraf: TGRT Haber