Muğla büyükşehir Belediyesi tarafından "Yaşam Alanları İçin Adalet" sloganıyla "Doğa Hakları Çalıştayı Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde başladı. Çalıştay 2 gün sürecek.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 2 gün boyunca sürecek olan "Doğa Hakları Çalıştayı" Menteşe'de başladı. Çalıştay CHP milletvekilleri, ilçe başkanları ve vatandaşların katılımları ile hareketlendi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, çalıştayda bürokratik engellere yer verdi. Çalıştayda konuşma yapan Osman Gürün, Muğla ili içerisinde çevreyle ilgili yaptıkları ve yapmaya devam ettikleri çalışmalar esnasında karşılaşılan bürokratik engellere yer verdi. Açıklamalarında Bodrum'da yapacağımız katı atık depolama tesisi için izin aldıklarını, belgelerini hazır edip tamamladıklarını ve sit derecesinin değiştirilerek kendilerine engel olunduğunu, Datça'da harfiyat alanı için yer verilmediğini dile getirdi.

Sözlerine, "Vahşi sulamayı bırakıp damlama yöntemine geçilsin istedik. İsraf var dedik. Kooparatifleri lağvettiler. Bozulmamış, kendi tohumumuzu üretmek istedik. Bunu da yasakladılar. Meraları ıslah ettik. Bir kanun da o konuda çıktı. Bu çalışmalarımız engellendi" cümlelerini de ekledi. "Betonlarla çevrilmiş İstanbul'u bitirenlerin yeni alanlar keşfetmek, istila etmek için Muğla'ya doğru hareket ettiğini görüyoruz" diyen Başkan Gürün, "Muğla'nın 34,5 olmasına izin vermeyeceğiz. O toprakları binalar yapmak, tesisler yapmak için topraklarımızı gerçekten ortadan kaldırmaya çalışıyorlar. Sadece topraklarımızı değil, denizlerimizi kıyılarımızı yaşanmaz hale getirmeye çalışıyorlar. İnsan dışarıdan baktığı zaman gerçekten çok ürküyor. Bir takım kanun ve yönetmeliklerle buna imkan veriliyor. Fakat bilmedikleri birşey var. Muğla'nın en büyük zenginliği Muğlalılar. Muğlalı değerlerine sahip çıkmaya alışmış, korumacılığı özümsemiş durumda. Ben bu süreçte kendi halkıma seslenmek istiyorum. Muğlalılar, bizim birbirimizi eleştirmek yerine, hep birlikte ana hedefimize yönelmemiz gerekiyor. Muğla'nın talan edilmesini önlememiz gerekiyor" diye konuştu. Çalıştay programında konuşma yapan CHP Genel Başkan Yardımcıları "Doğa Hakları Çalıştay"ının amacının Gürün'ün konuşmadaki mücadele olduğunu belirtti.

MUHTAR ADAYI, TÜFEKLE İLÇE BAŞKANINI VURDU MUHTAR ADAYI, TÜFEKLE İLÇE BAŞKANINI VURDU