2019-2023 yılları arasında Ortaca İlçe Başkanlığı yapan Evren Tezcan CHP Ortaca İlçe Binası’nda Belediye Başkan Aday Adaylığı’nı açıkladı. Aday adaylığı açıklama toplantısında konuşan CHP Ortaca İlçe Başkanı Özcan Özsoy 31 Mart seçimlerinde Ortaca CHP Teşkilatı olarak ittifak istemediklerini ifade etti. 
Özsoy ittifak konusunda yaptığı açıklamada. VHP Genel Merkezi ittifak konusunu genellıkle ilçelere bırakıyorlar. İlçelerden görüş istiyorlar. Bizde yönetim kurulu olarak kesinlikle ittifakı düşünmüyoruz diyerek görüş bildirdik” dedi.
 

MERAL AKŞENER BÖYLE VEDA ETTİ MERAL AKŞENER BÖYLE VEDA ETTİ

“KAVAKLIDERE’DE İYİ PARTİ ADAY ÇIKARSA DA BİZ ONU DESTEKLESEK DİYOR”

İttifak konusunda bu görüşün her ilçede farklı olduğuna değinen CHP Ortaca İlçe Başkanı Özcan Özsoy “İttifak konusunda Kavaklıdere’de diyor ki İyi Parti aday çıkarsa da biz onu desteklesek diyor. Ya da iki parti ortak bir aday çıkarsa da biz onu desteklesek diyor. Böyle de bir şey var. Genel Merkezin bize söylediği  ilçelere bıraktık. Bu yüzden de her ilçeden görüş istedi. Bizde görüşümüzde Ortaca ‘da kesinlikle seçimlere tek gitmek istediğimizi belirttik”  diye konuştu. 
 

“GEÇTİĞİMİZ DÖNEM İYİ PARTİ BİZE OY GETİRMEDİ”

Önümüzdeki yerel seçimlerde neden ittifak istemedikleri konusunda da açıklama yapan Özsoy “Çünkü be 10 yıldır partinin yönetimindeyim. Geçtiğimiz dönemde de bize İyi Parti’nin bize oy getirmedi. Yönetici arkadaşlar çok iyi niyetliydi. İyi niyetle çalıştılar.Bizle beraber koşturdular.Ama tabanda ses getirmediğini biliyoruz. Bundan sonrada İyi Parti’nin çok ses getireceğini Türkiye Geneli’nde ben düşünmüyorum. Büyükşehirlerde ittifak yaparlarsa ona bir şey diyemeyiz “dedi.