ING Basketbol Süper Ligi'nde play-off’lar öncesinde normal sezonun bitimine 4 hafta kaldı. Bu haftasonu Aliağa Petkim’i 87 – 80 yenen Anadolu Efes normal sezonu lider kapatmayı garantiledi. Puan tablosunda ikinci sırada olan Fenerbahçe BEKO, HDI Sigorta Afyon Belediyespor deplasmanında 87 - 97 kazanmasını bildi. Lig üçüncüsü Pınar Karşıyaka ise düşme hattından tamamen kopmayı hedefleyen Frutti Extra Bursaspor karşısında son saniye basketiyle İzmir’de 84 – 85 yenildi.

LH FETHİYE BELEDİYESPOR TEHLİKEYİ YAKINDAN HİSSEDİYOR  

ING Basketbol Süper Ligi’nin 26. Haftasında ligin güçlü takımlarından Darüşşafaka Tekfen, evinde ağırladığı Lokman Hekim Fethiye Belediyespor'u 96 - 81 yendi. 

Mücadelenin ilk periyoduna etkili bir başlangıç yapan Darüşşafaka Tekfen, özellikle üst üste bulduğu üç sayılık isabetlerle Fethiye ekibi karşısında üstünlüğü eline aldı ve ilk çeyreği 31 - 18 önde kapattı. İkinci periyoda karşılıklı basketlerle başlayan iki takım da mücadeleyi sürdürdü ve LH Fethiye Belediyespor hücumda yarattığı etkin oyunla farkı azaltmayı başardı. Konuk takım pota altından ve dışarıdan bulduğu sayılarla ikinci çeyrekte daha iyi bir oyun sergiledi ama devre arasına Darüşşafaka Tekfen 50 – 43’lük üstünlükle gitti.

Üçüncü çeyreğin sonlarına doğru Darüşşafaka Tekfen üst üste sayılar bularak farkı tekrar çift hanelere taşıdı ve üçüncü çeyrek 75 - 58 bitti. Maçın son periyodunda etkili oyununu devam ettiren Darüşşafaka Tekfen LH Fethiye Belediyespor’u 96-81 mağlup ederek paly-off’u garantiledi.

GALATASARAY ATEŞLE OYNUYOR  

LH Fethiye Belediyespor gibi düşme endişesi taşıyan takımlardan Büyükçekmece ile Galatasaray arasındaki tansiyonu yüksek mücadeleyi ev sahibi Büyükçekmece 105 - 101’lik skorla kazanmasını bildi. 

Bu sonucun ardından Büyükçekmece ateş hattı ile arasındaki farkı 3 maça çıkardı. Sezona mali kriterlere uymadığı gerekçesiyle zaten -1 puan cezasıyla başlayan Galatasaray bu sonuçla sondan üçüncü sırada kaldı.

Düşme hattına çok yakın olan ve tehlike bölgesinden çıkmaya çalışan Galatasaray bu sonucun ardından 18. mağlubiyetini aldı. Büyükçekmece ise 3 maç aradan sonra galip gelerek 9. kez kazanmış oldu.

Maçın son bölümünde tribünler karıştı. Mücadeleyi tribünden takip eden Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ve başkan yardımcısı Abdurrahim Albayrak son dakikalarda yükselen tansiyonda hakemlere tepki gösterdiler. Seyircisiz oynanan maçta Büyükçekmece oyuncusu Matt Farrell’in tribünlere yönelik hareketi olduğu iddia edilirken, protokol tribünü karıştı ve maç bir süre durdu.

Sarı-kırmızılı ekip, kalan dört haftada kritik mücadelelere çıkacak. Bu hafta play-off mücadelesi veren HDI Sigorta Afyon Belediyespor’u konuk edecek olan Galatasaray, daha sonra Pınar Karşıyaka deplasmanına gidecek. Son iki hafta ise önce Frutti Extra Bursaspor’u ağırlayacak olan sarı-kırmızılılar, ligin son haftasında ezeli rakibi Fenerbahçe Beko ile karşı karşıya gelecek.

BAHÇEŞEHİR RAHATLADI, ORMANSPOR'UN DURUMU AĞIRLAŞTI

Bahçeşehir Koleji, Ormanspor'u 92 - 65 mağlup ederek 4 maç sonra ilk galibiyetini aldı ve tehlikeli bölgeyle ilişkisini tamamen kesti. İsmet Akpınar 32 sayıyla kariyer rekorunu kırarken, Bahçeşehir 15 adet 3’lük buldu. 

Bu sonuçla Bahçeşehir Koleji 9. galibiyetini alırken ligde kalma mücadelesi veren OGM Ormanspor ise 20. yenilgisini yaşadı. Ormanspor böylece düşme potasından kurtulamadı.

26. haftanın diğer maçlarında Bursa temsilcisi Tofaş Gaziantep’i 84 – 72 ile geçerken, Beşiktaş Ankara’da Türk Telekom’u 85 – 94 yendi.

MİLAS’IN EFELERİ HEDEFİNE ULAŞTI; BAŞKAN ÇOK DUYGULANDI MİLAS’IN EFELERİ HEDEFİNE ULAŞTI; BAŞKAN ÇOK DUYGULANDI