1907 yılında kurulan ve 114 yıllık geçmişinde Fethiye'ye ilk defa gelen "Euroleague şampiyonu" apoletli sarı lacivertliler salondan 86 - 93 galibiyetle ayrıldı.

ING Basketbol Süper Ligi'nin 18. hafta mücadelesini başhakem Aytuğ Ekti yönetirken, yardımcılıklarını Ahmet Tatlıcı ve Polat Parlak yaptı.

LH Fethiye Belediyespor sahaya Erdem İlter, Abdül Malik Abu, Elgin Cook, Darion Atkins ve Branden Frazier ile başladı. Fenerbahçe Beko ise oyuna Lorenzo Brown, Alex Perez, Dyshawn Pierre ve Ahmet Düverioğlu ile çıktı.  

Maça Abu ve Atkins'in skorer oyunuyla başlayan evsahibi ekip 5 dakika dolmadan 11-6 öne geçti. Pierre ile çabuk toparlanan Fenerbahçe, Eddie’nin üçlüğüyle Tv molasına 13 - 14 önde girdi. Yerli oyuncuların üçlükleriyle Fethiye temsilcisi farkı azaltsa da çeyreğin sonunu daha iyi oynayan

Fenerbahçe ilk periyodu 19 - 26 önde tamamladı.

İkinci çeyrekte Fenerbahçe özellikle Eddie, Melih ve Perez ile sayılar bulurken, evsahibi ise Elgin Cook ve Darion Atkins'in güzel oyunuyla rakibini zorladı ve ilk devre 45 - 57 konuk takım lehine sonuçlandı. 

İkinci yarıya Pierre ile etkili başlayan Fenerbahçe, 26. dakikada farkı 20’ye çıkartarak (51 - 71), rakibinin direncini tamamen kırmayı başardı. Yeni transferi Robert Johnson ile skor bulan LH Fethiye Belediyespor, farkın daha fazla açılmasına izin vermeden 3. çeyreği 59 - 79 geride tamamladı.

Fenerbahçe'nin 2 gün sonra oynayacağı Maccabi maçını düşünerek yavaşladığı son çeyreği LH Fethiye Belediyespor 27 - 14 önde bitirdi. Son 5 dakikada sadece 3 sayı atan Fenerbahçe Beko maçtan 86 - 93 galip ayrıldı. 

Çeyrek skorları:

1.Çeyrek: 19-26
2.Çeyrek: 26-31
3.Çeyrek: 14-22
4.Çeyrek: 27-14

Maç boyunca 12 tane 3'lük isabet bulan Fenerbahçe’de Eddie 21 sayı ve  Pierre 17 sayı ile mücadele ederken, evsahibi takımda yeni transfer Robert Johnson 20 sayı ile takımının en skorer ismi oldu. Elgin Cook 19, Darion Atkins 15 sayı ile destek olurken, Branden Fraizer 13 sayı ve 10 asist ile double double yaptı.

FETHİYE İYİ BİR TAKIM

Fenerbahçe Beko başantrenörü Igor Kokoskov, Lokman Hekim Fethiye Belediyespor maçının ardından yayıncı kuruluşa konuştu.
 
Fikstür yoğunluğuna dikkat çeken Kokoskov; “Özellikle bu kadar yoğun fikstürde kolay bir deplasman değildi. Moskova’dan buraya geldik. Fethiye zorlu bir takım. Çok iyi oyuncuları var. Fiziksel ve atletik anlamda iyi bir takıma karşı oynadık. Biz de buna iyi cevap verdik. Birşeyleri değiştirmek istiyorduk. Özellikle savunma ve ribauntlara odaklanmıştık. Bu da çok güzel işledi. Maçı en iyi şekilde bitiremedik ama yine de her şeye hazırlıklı olmalıydık. Şu an takvim bizim için hiç iyi değil. EuroLeague’de ardarda iki maç oynayacağız. Fethiye karşısında da galibiyetle ayrılmak istiyorduk. Çok iyi bir koça sahipler. İyi bir takım. Türk basketbolu için de son derece önemli.” ifadelerini kullandı.

SIRADAKİ RAKİP GALATASARAY

Lokman Hekim Fethiye Belediyespor önümüzdeki haftasonu İstanbul'da Galatasaray'a konuk olacak.

MİLAS’IN EFELERİ HEDEFİNE ULAŞTI; BAŞKAN ÇOK DUYGULANDI MİLAS’IN EFELERİ HEDEFİNE ULAŞTI; BAŞKAN ÇOK DUYGULANDI