Uluslararası Muaythai (IFMA) ve Avrupa Muaythai Federasyonu (EMF) tarafından, üye ülkelerin federasyonuları ve bunlara bağlı kulüplerin katılımına açık olarak 11-15 Aralık 2019 tarihleri arasında Antalya'da düzenlenen turnuvada Minik Erkekler kategorisinde Avrupa ikincisi olan henüz 10 yaşındaki Güçhan Taha Akdağ, Muğla ve Fethiye'ye büyük gurur yaşattı. 

16 ülkeden 980 sporcunun katıldığı Uluslararası Antalya Açık EMF Kupası'nda, hem Türkiye'yi hem de Fethiye'yi Minik Erkekler Kategorisi'nde temsil eden, Vali Recai Güreli Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Güçhan Taha Akdağ, katıldığı ilk önemli organizasyonda Avrupa ikincisi olma başarısını yakaladı. 

Doğan Budokan Spor Kulübü sporcusu olan genç yetenek, Muay Thai sporunu 5 yıldır lisanslı olarak yapıyor. Akdağ, turnuvada elde ettiği başarının yanı sıra turnuvada karşılaştığı Rus rakibini de yenerek ilk milli maçını kazanma başarısını da göstermiş oldu.



Genç yeteneğin okulunda basın toplantısı düzenlendi. Elde ettiği başarıdan ötürü Güçhan Taha Akdağ'ı tebrik eden Vali Recai Güreli Ortaokulu Müdürü Ercan Tuna, öğrencisinin elde ettiği başarıdan dolayı okul yönetimi ve öğretmeler olarak duygulandıklarını belirtti. Tuna, "Bayrağımızı göndere çektirdi ve sırtında taşıdı. Bakanlığımızın yeni politikası gereği bizler okulda sadece öğretim değil, sosyal anlamda da onları yetiştiriyoruz” dedi.

Milli Takım Antrenörü Süleyman Doğan ise, “Güçhan spora 2 yaşında başladı. Uyumlu bir sporcuydu. Katıldığı ilk önemli organizasyonların birisinde Avrupa ikincisi oldu. Okul müdürümüz ve öğretmenlerine desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah daha iyi dereceler bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

SÜPER KUPA FİNALİNDE KRİZ: FENERBAHÇE SAHADAN ÇEKİLDİ SÜPER KUPA FİNALİNDE KRİZ: FENERBAHÇE SAHADAN ÇEKİLDİ