SÜPER KUPA FİNALİNDE KRİZ: FENERBAHÇE SAHADAN ÇEKİLDİ SÜPER KUPA FİNALİNDE KRİZ: FENERBAHÇE SAHADAN ÇEKİLDİ

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu ikinci maçında yarın Fransa temsilcisi Paris Saint-Germain (PSG) takımını konuk edecek Galatasaray, Avrupa kupalarında 281. karşılaşmasına çıkacak.

Sarı-kırmızılı takım, Avrupa kupalarında daha önce çıktığı 280 müsabakanın 99'undan galibiyetle ayrıldı. 107 karşılaşmada rakiplerine mağlup olan Galatasaray, 74 mücadeleyi ise beraberlikle tamamladı. Avrupa arenasında rakip fileleri 376 kez havalandıran sarı-kırmızılar, kalesinde ise 414 gole engel olamadı.



FRANSIZLARLA 18. KARŞILAŞMA


Sarı-kırmızılı takım, Fransa ekipleriyle 18. kez karşı karşıya gelecek. Galatasaray, Fransa temsilcileriyle yaptığı 17 maçta 6 galibiyet alırken, 7 kez mağlup oldu. Sarı-kırmızılı takım bu ülke takımlarına karşı 4 maçı berabere tamamladı. Fransız ekiplerine 19 gol atan Galatasaray, kalesinde 28 gol gördü.

Galatasaray, PSG ile tarihinde 4 maç yaparken, rakibine karşı ikişer galibiyet ve yenilgi aldı. İki takım ilk kez 1996-1997 sezonunda Kupa Galipleri Kupası'nda karşı karşıya geldi. İstanbul'daki ilk karşılaşmayı 4-2 kazanan sarı-kırmızılı ekip, deplasmandaki karşılaşmadan 4-0 mağlup ayrıldı.

Galatasaray ile PSG 2000-2001 sezonunda bu sefer UEFA Şampiyonlar Ligi'nde rakip oldu. Sarı-kırmızılı ekip, evindeki ilk karşılaşmayı şu an teknik heyette görev yapan Ümit Davala'nın golüyle 1-0 kazandı. Galatasaray, deplasmandaki mücadelede ise rakibine 2-0 yenildi.

GALATASARAY'IN MÜZESİNDE 2 AVRUPA KUPASI

Türkiye'nin Avrupa kupalarındaki en başarılı ve tecrübeli futbol takımı olan Galatasaray, iki kez kupa kazanma başarısı gösterdi. Sarı-kırmızılı takım, Avrupa'da ilk kupasına mevcut teknik direktör Fatih Terim yönetiminde 1999-2000 sezonunda ulaştı. Galatasaray, finalde Arsenal'ı saf dışı bırakarak UEFA Kupası'nı Türkiye'ye getirdi.

Galatasaray 2000 yılında ise UEFA Süper Kupa'yı, teknik direktör Mircea Lucescu idaresinde Real Madrid'i eleyerek kazandı.