Ligin ilk yarısında deplasmandaki Gaziantep maçında Abu ile çarpışarak sakatlanan ve o tarihten bu yana tedavisine Fethiye’de devam edilen Erick Neal tedavisine ABD’de devam edecek. LH Fethiye Belediyespor'a 2019-2020 sezonunda katılan, 15 Mart 1995 doğumlu, 1.78 mt boyundaki oyun kurucu Erick Neal bu sezon da sakatlanana kadar Fethiye’de başarılı bir performans sergilemişti.

Fethiyeli taraftarların “Magic Erick” ismini taktıkları Erick Bernard Neal, geçen sezon Avrupa'nın en önemli basketbol bilgi ve istatistik sitesi eurobasket.com tarafından “TBL'deki en iyi yabancı 5” kadrosuna seçilmişti.

BELEDİYE BAŞKANINDAN ERICK NEAL’A HEDİYE

Erick Neal İstanbul’a hareket etmeden önce Fethiye Belediye başkanı Alim Karaca’yı ziyaret etti. Kulüp yöneticilerinin ve başantrenör Alkım Ay ile antrenör yardımcısı Burak Aydınalp’in de hazır bulunduğu ziyarette Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca Erick Neal’a tarihi bir Fethiye fotoğrafı hediye etti.

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca Erick Neal’a Fethiye için iki sezondur verdiği katkılar için teşekkür ederken, “oyuncunun yaşadığı talihsiz sakatlıktan dolayı büyük üzüntü duyduğunu, Erick Neal’i sadece kendisinin değil, tüm Fethiye’nin çok sevdiğini ve tedavisini tamamlamasının ardından kulübün kapılarının kendisine açık olduğunu” belirtti.

Erick Neal ise “Fethiye için iki sezondur elinden geleni yaptığını, şehri, Fethiye halkını ve Türkiye’yi çok sevdiğini, sakatlığının uzamasından ve bu sezon takıma daha fazla katkı verememekten dolayı büyük üzüntü duyduğunu, kendisini her zaman Fethiye’nin bir parçası olarak gördüğünü, en kısa zamanda iyileşip Fethiye’ye dönmek istediğini” söyledi.

BU HAFTA RAKİP ANADOLU EFES

GENÇLİK VE SPOR BAKANI BAK: FETHİYE’YE MODERN BİR STAT YAPACAĞIZ GENÇLİK VE SPOR BAKANI BAK: FETHİYE’YE MODERN BİR STAT YAPACAĞIZ

Lokman Hekim Fethiye Belediyespor, ING Basketbol Süper Ligi'nin 22. hafta mücadelesinde, Pazar günü, İstanbul’da lig lideri Anadolu Efes ile oynayacak. Sinan Erdem spor salonunda oynanacak müsabaka öncesinde lider Anadolu Efes’in 21 maçta 21 galibiyeti bulunuyor. Ligin ilk yarısında Fethiye’de oynanan ve uzun süre Fethiye ekibinin önde götürdüğü maçı 84 – 90’lık skorla konuk ekip Anadolu Efes kazanmıştı.