İstanbul Akatlar Spor Salonu'nda, 10 Şubat Çarşamba günü saat 17.00’de başlayacak mücadele, pandemi önlemleri nedeniyle seyircisiz oynanacak. Maç yayıncı kuruluş Tivibuspor tarafından naklen yayınlanacak.
Ligin ilk yarısında Fethiye’de oynanan maçı LH Fethiye Belediyespor 87-83 kazanmıştı. Maç, ING Basketbol Süper Ligi'nde alt sıralarda bulunan tüm takımları yakından ilgilendiriyor.

Ligde geçen hafta Beşiktaş Anadolu Efes'e kaybederken, LH Fethiye Belediyespor ölüm kalım maçında OGM Ormanspor'u 98 - 89 mağlup etmeyi başarmıştı. 20 haftası geride kalan ING Basketbol Ligi'nde LH Fethiye Belediyespor’un 5 galibiyeti, Beşiktaş'ın ise 10 galibiyeti bulunuyor.

ALT SIRALARDA SON DURUM

FENERBAHÇE'NİN SÜPER KUPA CEZASI BELLİ OLDU FENERBAHÇE'NİN SÜPER KUPA CEZASI BELLİ OLDU

ING Basketbol Süper Ligi'nde sezon sonunda normalde 2 takımın bir alt lige düşmesi öngörülüyor. Ancak bazı çevreler; gerek pandemiden kaynaklanan olağanüstü koşullar, gerekse çok sayıda takımın içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar nedeniyle Basketbol Federasyonu’nun liglerin bitiminden sonra sürpriz bir karar alabileceğini belirtiyorlar.

21. hafta öncesinde ligde halen 10, 11, 12, 13 ve 14. sıraları alan Bahçeşehir, Petkim, Bursaspor, Büyükçekmece ve Galatasaray'ın 7’şer galibiyeti bulunurken, Ormanspor ve Fethiye’nin 5'er galibiyeti bulunuyor.

Ligin bitimine daha 10 hafta varken düşme hattındaki takımlar arasında keskin bir kopma yaşanmaması, ligin kalan haftalarını özellikle alt sıralardaki takımlar için olağanüstü önemli hale getiriyor.

Lokman Hekim Fethiye Belediyespor'un deplasmanda oynayacağı Beşiktaş maçının ardından liglere 2 hafta milli maç arası verilecek.

ABU MİLLİ TAKIMA

LH Fethiye Belediyespor'un Nijerya asıllı ABD'li oyuncusu Abdul Malik Abu, Nijerya millî takımına davet edildi. Abu Malik; Tunus'taki Afrobasket elemelerinde, Nijerya millî takımının Güney Sudan, Ruanda ve Mali ile oynayacağı maçlarda millî takım formasını giyecek.