FETHİYESPOR ISPARTA 32 SPOR KARŞISINDA ŞOV YAPTI FETHİYESPOR ISPARTA 32 SPOR KARŞISINDA ŞOV YAPTI

Muğla'da ilkokul öğrencisi Serkan Avşar (11), 2016 yılında yakalandığı lösemiyi yenerek 2 yıl ara verdiği masa tenisinde, katıldığı turnuvada şampiyon oldu.
Hastalığını yenen Avşar, Temmuz ayında Polonya'da düzenlenecek olan Onkoloji Olimpiyatları'nda, masa tenisi alanında ülkemizi temsil edecek. Muğla'da Şehit İbrahim Karaoğlanoğlu İlkokulu 5'inci sınıf öğrencisi Serkan Avşar'ın rahatsızlığını, Büyükşehir Belediyesi Masa Tenisi Takımı Antrenörü Raif Özen, 3 yıl önce bir antrenman sırasında farketti. Özen farkettiği bu durumu Serkan Avşar'ın babası İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli Uzman Çavuş Sedat Avşar'a bildirdi. Önce Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen Avşar, buradan İzmir Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Lösemi teşhisi konulan küçük çocuk tedavi altına alındı. İzmir'deki tedavi süreci boyunca moralini bozmayan Serkan Avşar, 8 yaşında yakalandığı lösemiyi yenmeyi başardı. Avşar, Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) tarafından geçen mayıs ayında Ankara'da düzenlenen spor şenliğinde farklı yaş grubundaki kişilerle mücadele ederek, masa tenisi branşında şampiyon oldu.

Hastalık hakkında konuşan Serkan Avşar, "Hastalığımı öğrendiğim zaman çok üzülmüştüm ama yendim, bu hastalığa yakalananlar moral ve motivasyonunu üst düzeyde tutsunlar" dedi. Baba Avşar ise, "Evladımın rahatsızlığını önce kabullenmek istemedik, şok yaşadık. Zor imtihanı kazandık. En iyi ilacın moral olduğunu öğrendik. Hangi hastalık olursa olsun kimse karamsarlığa kapılmasın" ifadelerini kullandı.