2021-2022 sezonunda mücadele ettiği Bal Ligi’ne katılmama kararı alarak Süper Amatör Küme’de mücadele etmeye başlayan Ortaca Belediyespor 2022-2023 sezonunda da Süper Amatör Ligde şampiyon olarak Muğlaspor ile Bal Ligi’ne yükselmek için play-off oynamıştı. Olaylı geçen karşılaşmayı 2-1 kaybeden Ortaca Belediyespor 2023-2024 sezonunda da Süper Amatöre Küme B Grubu’nda mücadelesini sürdürüyor.
Muğla Süper Amatör Ligi B Grubu’nda 6 hafta mücadelesinde Marmaris Beldiyespor’u deplasmanda 4-1 mağlup eden Ortaca Belediyespor 5. Galibiyetini alarak 15 puanla liderliğini sürdürdü. Ortaca Belediyespor’un en yakın takipçisi Marmaris Genç. Spor. A. Ş. 6 haftada ligden çekilen Günlükbaşıspor karşısında 3-0 hükmen galip gelerek 13 puanla Ortaca Belediyespor’u takibini sürdürdü. Ligde 3. Durumda bulunan ve Play-off mücadelesi veren Dalyanspor bu hafta deplasmanda Karaçulhaspor ile 0-0 berabere kalarak liderle puan farkını dörde çıktı. 

puan durumu

ANNESİNİ İLK DEFA GÖRMÜŞTÜ! KAZA BEBEKLE ANNESİNİ AYIRDI! ANNESİNİ İLK DEFA GÖRMÜŞTÜ! KAZA BEBEKLE ANNESİNİ AYIRDI!

Haftanın sürpriz sonucu ise Seydikemerspor ile Dalaman Belediye G. Spor arasında oynana karşılaşmadan geldi. Karşılaşmanın favorisi Seydikemerspor rakibine 2-1 mağlup olarak play-off yolunda büyük yara aldı. Dalaman temsilcisi ise bu sonuçla ligde 2. Galibiyetini almış oldu.
Ligde 5. Sırada bulunan Marmaris Belediyespor ise geçen hafta deplasmanda aldığı Dalaman Belediye G. Spor galibiyeti sonrası bu hafta lider Ortaca Belediyespor ile karşılaştı. İlk yarısı 1-0 biten karşılaşma sonrası defansın en önemli isimlerinden İzzet’İn kırmızı kart görmesi ile beraber maçtan 4-1 mağlup ayrıldı.
7. sırada ligde mücadelesini sürdüren Karaçulhaspor ise geçen hafta lider Ortaca Belediyespor karşısında aldığı 6-0’lık mağlubiyetin ardından bu hafta ligin iddialı takımlarından Dalyanspor ile 0-0 berabere kalarak sürpriz bir sonuca imza attı.
Ligin son sırasında yer alan Günlükbaşıspor’un ligden çekilmesinden sonra düşen takım belli olduğundan dolayı ligde mücadele eden takımların arasından bir alt lige düşen takım olmayacak. Lig maçları tamamlandığında  A Grubu’nda ve B Grubu’nda  ilk üçe giren toplam 6 takım Play-Off grubuna yükselecek. Play-Off grubunda müsabakalar çift devreli lig ve puan usulüne göre oynatılarak. Play-Off Grubu’nda şampiyon olan takım direk Bal Ligi’ne çıkacak.

sonuçlar