Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanacak olan Süper Kupa maçı öncesi Atatürk'ün pankartı ve tişörtlerine izin verilmemesi üzerine kriz yaşandı.

Suudi yetkililer, Süper Kupa maçı öncesi Atatürk posterine, 'Yurta Sulh, Cihanda Sulh' pankartına ve Atatürk tişörtlerine izin vermediler.

SÜPER KUPA'YLA İLGİLİ TFF VE KULÜPLERDEN ORTAK AÇIKLAMA: NE ZAMAN OYNANACAK? SÜPER KUPA'YLA İLGİLİ TFF VE KULÜPLERDEN ORTAK AÇIKLAMA: NE ZAMAN OYNANACAK?

BODRUM BASKETBOL KADINLAR SÜPER LİGİ'NDE BODRUM BASKETBOL KADINLAR SÜPER LİGİ'NDE

Kararın ardından Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Süper Kupa'nın oynanıp oynanmayacağına yönelik toplantıda Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ile toplantıda bir araya geldi. Toplantıda maça çıkma kararı alındı. Ancak iki takımın da Atatürk tişörtleri ve pankartlarla ısınmaya çıkmasına Suudili yetkililerin izin vermemesinden dolayı iki kulüp mücadeleyi oynamama kararı aldı.

DÖNÜŞ YOLUNA ÇIKTILAR

Süper Kupa'nın iptal edilmesinin ardından Galatasaray ve Fenerbahçe kafilesi Türkiye'ye doğru yola çıktı. İki kulübün geç saatlerde İstanbul'da olması bekleniyor.