İstanbul Esenyurt'ta temmuz ayında 2 kişinin hayatını kaybettiği tekel bayi cinayetine ilişkin Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma tamamlanarak fezleke hazırlandı. Fezlekenin gönderildiği Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nda hazırlanan iddianamede 4 şüpheli için bir kez ağırlaştırılmış müebbet, bir kez müebbet ve 31 yıl 9 aya kadar hapis cezası talep edildi.

İstanbul Esenyurt'a bağlı Güzelyurt Mahallesi, Mehmet Akif Ersoy Caddesi üzerinde bulunan bir tekel bayiinde geçtiğimiz Temmuz ayında alacak verecek tartışmasında yaşanan dehşet dolu anlar Türkiye'nin gündemine oturmuştu. Tekel içerisinde meydana gelen silahlı kavgada Yunus Emre Erzen ve Batuhan Bayındır hayatını kaybetmiş, Yusuf Erzen ve Murat Özer ise yaralanmıştı.

77 İLDE SİBERGÖZ-37 OPERASYONU: ÇOK SAYIDA GÖZALTI! 77 İLDE SİBERGÖZ-37 OPERASYONU: ÇOK SAYIDA GÖZALTI!

Olaya ilişkin Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden Tarık Özer, Murat Özer, Azat Özer ve Servet Özer tutuklanarak cezaevine gönderilmiş, Adem K., Erdal A., Ercan T., Vedat E., Hüsamettin A. ve Nimetullah Ö. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından dehşete ilişkin başlatılan soruşturma tamamlandı.

Hazırlanan fezleke iddianame düzenlenmesi amacıyla Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı olaya ilişkin iddianameyi hazırladı. İddianamede şüpheliler Tarık, Murat, Azat, ve Servet Özer'in 'tasarlayarak kan gütme saikiyle kasten öldürme', 'kasten öldürme', 'tasarlayarak kan gütme saikiyle kasten öldürmeye teşebbüs', 'birden fazla kişiyle silahla tehdit' ve 6136 Sayılı Kanun'a muhalefet suçlarından bir kez ağırlaştırılmış müebbet, bir kez müebbet ve 16 yıl 6 aydan 31 yıl 9 aya kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi. 5 diğer şüphelinin ise değişen oranlarda hapisle cezalandırılması istendi.

İCRA TAKİBİ SONRASI HAKARET İÇERİKLİ MESAJ DETAYI
İddianemede şüpheliler; Murat Özer, Tarık Özer, Azat Özer ve Servet Özer'in tekel bayiine, olayda hayatını kaybeden Yunus Emre Erzen'nin babası Cantürk Erzen'in WhatsApp durumunda kendisi hakkında başlatılan icra takibi hakkında hakaret ve küfür içerikli mesaj yayınlaması sonrası geldiği anlatıldı. Ayrıca şüphelilerin tekelde Cantürk Erzen'i bulamayınca oğlu Yunus Emre Erzen'den babasını çağırmasını istediği, çağırmaması üzerine de silahlı kavganın meydana geldiği anlatıldı.

MURAT ÖZER'İ HASTANEYE BIRAKIP KAÇMIŞLAR
Yunus Emre Erzen'in 8, Batuhan Bayındır'ın ise 2 merminin isabet etmesi üzerine kaldırıldıkları özel hastanede hayatlarını kaybettiği belirlendi.