2024 TOGG SİPARİŞLERİ 15 OCAK'TA 2024 TOGG SİPARİŞLERİ 15 OCAK'TA

Apple, önümüzdeki aylarda tanıtacağı iPhone 13 serisine “biraz daha büyük” bir kablosuz şarj bobini eklemeyi planlıyor. Böylece, daha iyi ısı yönetimi ve daha yüksek şarj gücü sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda Max Weinbach’ın yeni bir söylemine göre de ters kablosuz şarjın yolunu açabilecek.

İddialara göre Apple, yakında çıkacak olan yeni iPhone’da fiziksel kablosuz şarj bobinini büyütmeyi planlıyor. Bu düşünce gerçekleşirse, kablosuz şarjın başlatılabileceği yüzey alanını artıracak. Ünlü analist Weinbach daha önce, 2021 model iPhone’ların daha güçlü MagSafe mıknatıslarına sahip olacağını bildirmişti.

TERS KABLOSUZ ŞARJ İÇİN KULLANILACAK

Weinbach ayrıca artan bobin boyutunun ters kablosuz şarj için kullanılabileceğini ve bu sayede kullanıcıların AirPod’lar gibi kablosuz şarj uyumlu cihazları “iPhone”un arkasına yerleştirerek şarj etmelerini sağlayacağını tahmin ediyor.

Bu iddiayı destekleyen bir açıklama, Şubat ayında Bloomberg’den Mark Gurman tarafından yapılmıştı. Apple’ın bu özelliği resmi olarak duyurmasına rağmen 2020 yılındaki iPhone’lar için yapılan FCC sertifikasyon başvurularında iPhone 12 modelleri, 2. Nesil AirPods, AirPods Pro veya daha yeni Apple Watch’lar için bu özelliğin gelmemesi, iPhone 13 serisi için en önemli ipuçlarından biri.