Köyceğiz merkezli ve çok yönlü hizmete odaklanan Turan Şirketler Grubu, Muğla'nın istihdam ve değer yaratan markalarından biri olmaya ve büyümeye devam ediyor. Bugüne kadar şirket bünyesinde av ve arıcılık malzemeleri, inşaat, beton, kum ocağı, akaryakıt istasyonları, özel eğitim, yapı market gibi iş kollarına ait yatırımları bulunan Turan Şirketler Grubu, bu yatırımlara bir yenisini daha ekleyerek hem yeni iş olanağı yaratacak hem de bölgenin değerlerinden biri olan zeytinin işlenmiş olarak katma değer kazanmasını sağlayacak.

KÖYCEĞİZLİ ÖĞRENCİLER ÇİLEK HASADI YAPTI KÖYCEĞİZLİ ÖĞRENCİLER ÇİLEK HASADI YAPTI

AÇILIŞ TÖRENİNE YOĞUN İLGİ

Diğer yatırımları gibi Zeytinyağı Fabrikası yatırımını da Köyceğiz'e yapan Turan Şirketler Grubu'nun Zeytinalanı Mahallesinde yer alan fabrikasının açılış törenine; Köyceğiz Belediye Başkan Vekili Fatih Ölemez, Muğla Kızılay İl Başkanı Şadi Pirci, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Eşref Arslan, Kurum müdürleri, Daire amirleri ve çok sayıda davetli katıldı.

"ÜRETEN ÇİFTÇİNİN DEĞERİ BİLİNMELİ"

Turan Zeytinyağı Fabrikası sahibi Yüksel Turan konuşmasında, üretmenin önemi ve bu dönemde üreten çiftçilerin değerini bilmemiz gerektiğinin vurgusunu yaparak ülkemizde bu dönemde çeşitli yatırımları yapacak işletme sahiplerinin olması gerektiğini söyledi.

Kendisinin de üreten çiftçilerin yanında olmasının gururunu yaşadığını belirten Yüksel Turan, bölge halkı için işletmenin hayırlı ve uğurlu olması dileğinde bulundu.

AÇILIŞ KONUŞMASINDA DUYGUSAL ANLAR

Turan Av ve Arı Market, Köyceğiz Turan Bal bünyesine Turan Zeytinyağı Fabrikasını da katmanın heyecanını yaşayan işletme sahibi Yüksel TURAN, konuşmasında emeği geçenlere teşekkür ederken, aile bireyleri ile göz göze gelince duygusal anlar yaşandı. Birkaç saniye de olsa konuşmasına ara veren Turan, katılımcıların moral alkışı ile konuşmasına devam etti.

Açılış töreninde işletme, ilçe müftüsünün duası ve kurdele kesimi ile hizmete sunuldu. Kurdele kesimi sonrasında, işletme sahibi Yüksel TURAN, davetlilere fabrika birimleri ve işleyişi ile ilgili sunum yaptı. Tören davetlilere ikramların sunulması, hatıra fotoğrafları çekimi ve davetlilere ikramlık zeytinyağı verilmesi ile son buldu.