Türk ve Yunan yemekleri Muğla'da buluştu
Muğla'da Slow Food hareketi kapsamında düzenlenen Geleneksel Uluslararası Düğün Yemekleri Festivali, bu yıl da kültürlerarası mutfakları bir araya getirmeye devam ediyor. Festivalin dikkat çeken lezzetlerinden bazıları ise komşu ülke Yunanistan'ın Rodos Adası'ndan gelen 'Gabak köftesi' ve 'Rodos keşkeği' oldu.
Etkinliğe Yunanistan’ın Rodos Adası’ndan katılan Behice Sellavcı, Rodos’un geleneksel düğün yemeklerini Muğlalılarla paylaşarak katılımcılara tat ve kültür mozaiği yaşattı.
“GABAK KÖFTESİ BİZDE GELENEKSEL BİR YAZ YEMEĞİDİR”
Festival alanında konuşan Behice Sellavcı, "Evet biz bugün burada gabak köftesi yapıyoruz. Sizde bunun adına mücver deniyor biz buna Yunanistan’da gabak köftesi diyoruz. Bu yemek çok tanıtılan bir yemek biz Rodos’tan geldik ve arkada kazanlarda Rodos keşkeği pişiyor. Rodos keşkeği de erişteden olma yani makarnaları elde yuvarlıyorlar. Köyde ince ince doğrayıp ondan sonra onu keşkek yapıyorlar ve düğünlerde ikram ediyoruz biz bu yemeği Rodos’ta" şeklinde konuştu.
YEMEKLERİN HİKAYELERİNİ DE DİNLEDİLER
Yunan mutfağının kendine has düğün lezzetlerinin Muğla’da tanıtılması, festival katılımcıları tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Festivali ziyaret edenler, komşu ülkeden gelen bu özel tatları deneme fırsatı bulurken, aynı zamanda bu yemeklerin hikâyelerini de dinleme imkânı elde ederek kültürel alışverişte bulundular.
Bakmadan Geçme





