İran'ın 15 Nisan'da İsrail'e saldırılarında kullandığı füzelerin Kürecik'teki radar üssüyle tespit edilerek durdurulduğu iddialarına karşı Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden (DMM) bir açıklama yapıldı.

Açıklamada "İran'ın 15 Nisan'da İsrail'e fırlattığı füzeler, Malatya Kürecik'te bulunan radar üssü sayesinde erken tespit edilerek durduruldu" iddiasının gerçeği yansıtmadığına yer verildi.

IBAN TUZAĞIYLA HAYATI ALTÜST OLDU, HAPSE GİRDİ IBAN TUZAĞIYLA HAYATI ALTÜST OLDU, HAPSE GİRDİ

"İSRAİL'LE PAYLAŞIMI SÖZ KONUSU DEĞİL"

Kürecik Radar Üssü'yle ilgili iddiaların Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ile görüşmesi sonrasında yeniden dolaşıma sokulduğuna değinilen açklamada şu ifadeler yer aldı:

"Kürecik'teki radar sisteminden elde edilen bilgiler, NATO prosedürleri çerçevesinde sadece müttefiklerle paylaşılmaktadır. Bu veri paylaşımının amacı, NATO müttefiki ülkelerin halklarının, topraklarının ve kuvvetlerinin korunmasıdır.

Bilgilerin İsrail gibi NATO müttefiki olmayan ülkelerle paylaşımı söz konusu değildir. Türkiye, her zaman Filistinli kardeşlerimizin haklı davasının yanında olmuştur ve her koşulda olmaya devam edecektir. Kamuoyunun hassasiyetleri üzerinden yürütülmeye çalışılan manipülasyon kampanyalarına itibar etmeyiniz."