ORTACA BELEDİYESİ'NDE DEVİR TESLİM ORTACA BELEDİYESİ'NDE DEVİR TESLİM

Ortaca Demokrasi ve Şehitler Meydanı’nda ziyarete açılan Türkiye’nin otomobili TOGG’la fotoğraf çektirebilmek için vatandaşlar birbirleri ile yarıştı. Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir, TOGG’un Ortaca’ya gelmesi üzerine Haber48 Gazetesi’ne konuştu. Başkan Uzundemir; “Biraz önce binmiştim. Dalaman’a gidinceye kadar tekrar bineceğim. Güzel bir duygu. İlk otomobil aslında. Biz 1930’larda uçak, 1950’lerde araç yapan bir devletiz. Fakat dış güçlerin, emperyalistlerin sayesinde yapamadık biz bunları, devamını getiremedik. Biz çok güçlü bir devletiz. Gücümüzün farkında değiliz. Bağımsızlığımızı tam ilan edememiştik. İnşallah son 20 yıldan beri yaptığımız atılımlarla bağımsızlığımızı yavaş yavaş öne çıkarıyoruz. Bunun en büyük örneklerinden bir tanesi Ayasofya’nın cami yapılmasıydı. Uçaklarımızı, İHA’larımızı, gemilerimizi, füzelerimizi, araçlarımızı yapıyoruz, petrolümüzü, doğalgazımızı çıkarıyoruz. Biz Türkiye’nin altyapısını bitirdik, üst yapılarına başladık. İnşallah sekteye uğramaz ve Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi muasır ülkelere yaklaşırız.” dedi.

AK Parti Ortaca İlçe Başkanı Burak Kaplan ise; “Yerli ve milli gururumuz TOGG Ortaca’da. Bu gurur hepimizin. Tüm Türkiye’nin gururu. Bundan yıllar önce Devrim Otomobilini yaptıramayanlar bugün TOGG’u yaptığımız için hasetiyle bizi izliyor. TCG Anadolu’yu yaptık, İHA’yı, SİHA’yı, TOGG’u yaptık. Türkiye Yüzyılı vizyonunda inşallah çok çok daha iyilerini yapıp ülkemize kazandıracağız.”dedi. 

Ortaca Demokrasi ve Şehitler Meydanı’nda vatandaşlarla bir araya getirilen TOGG, Ortaca'da yapılan şehir turunun ardından ilçeden ayrıldı.